PVV hekelt kinderliedje uit 1993

De PVV heeft een ouderwetse spijker op laag water gevonden in het kinderliedje 'Baklava of rijstevla'. Dit nummer stamt uit 1993 en komt van Vara's Kinderen voor Kinderen 14.

Martin Bosma, woordvoerder van de PVV, heeft geklaagd over het nummer omdat er 'Allah Akbar' in het nummer wordt gezongen, oftewel Allah is de grootste. “Nederlanders worden op deze manier vernederd. Wij moeten het islamitisch imperialisme accepteren en ons er weerloos tegenover opstellen. Dat is constant de boodschap van de staatsomroep", aldus Bosma.

Opmerkelijk is dat dit nummer al 16 jaar oud is en dat de PVV nu pas klaagt. Bovendien gaat het om een meisje dat kind is van een Nederlander en een Marokkaan dat worstelt met haar roots. Geïntegreerder kan niet.

Overigens is de PVV ook boos op makers van peutertelevisie: "Er was recent ook het programma Koekeloere, van Teleac, waarin werd uitgelegd hoe kinderen aan Ramadan moeten doen. De multiculturalisten kennen geen enkele schaamte meer." De Vara heeft nog niet gereageerd op de klacht over het liedje. Hieronder staat het nummer.

Lees ook onze politieke columnreeks "Plat Haags"...


Allah Akbar, Allah Akbar. Liever hier of liever daar?