'Drama als DSB gered wordt'

Pieter Lakeman, de voorzitter van Stichting Hypotheekleed en de man die twee weken geleden opriep aan spaarders om hun geld bij DSB Bank weg te halen, blijft hopen dat de bank van Dirk Scheringa niet gered wordt. Minister Wouter Bos van Financiën moet volgens hem voet bij stuk houden.

Lakeman: "Het is jammer voor de werkgelegenheid van de DSB-medewerkers, maar we spreken over een bank die dus tienduizenden gezinnen in de afgrond heeft gestort met bedrieglijke koopsompolissen en weet ik veel wat, en dat is nu plotseling allemaal maar vergeten, en nu moet die bank zo nodig gered worden met overheidsgeld?! Ik hoop dat Bos voet bij stuk houdt en dat de Tweede Kamer ook inziet dat hier geen één of vijf miljard euro ingestopt moet worden."

Volgens de voorzitter van Stichting Hypotheekleed wil Scheringa gewoon 'ordinair' geld van Bos zien. "Bos moet zich niet laten leiden door de plotselinge hype dat DSB een zielig bankje is", aldus Lakeman, die tot dusver veel complimenten heeft voor het optreden van Bos inzake DSB.

Lees in deze column de ongezouten mening van FOK!columnist Driek Oplopers over Dirk Scheringa.