Breukink: "Perfect parcours voor Gesink"

Erik Breukink is tevreden over het parcours van de Tour de France in 2010, die vandaag werd voorgesteld. De, vanaf volgend seizoen, technisch directeur van de Rabobank formatie zei in eerste instantie verbaasd te zijn over de weinige tijdritkilometers.

"De ploegentijdrit was dit jaar wel erg bepalend voor het klassement, met een lange tijdrit krijg je hetzelfde effect. Dit is een Tour voor de klimmers, ik verwacht daardoor een minder geblokkeerde koers."

"Je kijkt daar wel anders naar als je een ploegentijdrit in het schema hebt. Nu hebben we in de eerste week wel een paar sterke mannen nodig, maar het zwaartepunt ligt in de laatste twee weken in de bergen,"aldus Breukink, die als technisch directeur de ploeg moet samenstellen voor de Tour.

Met Robert Gesink en Denis Menchov heeft de oud-renner twee troeven voor het hooggebergte in handen. "Het wordt voor Robert eigenlijk pas zijn eerste Tour vanwege die val dit jaar, maar voor hem is dit perfect." Verder denkt de laatste Nederlandse gele truidrager dat het een open Tour wordt: "Niemand kan wachten tot de lange tijdrit op de voorlaatste dag. Er zal in de bergen toch aangevallen moeten worden, wat dat betreft is dit een klim-Tour. Of het klassement in de bergen beslist gaat worden, valt niet te zeggen. Wel als er één renner bovenuit steekt. Maar als de favorieten dicht bij elkaar blijven, kan de tijdrit alsnog beslissend zijn. Een ding is zeker, voor Alberto Contador is dit een prima parkoers."