[US Open] Clijsters wint finale

Kim Clijsters is voor de tweede keer in haar carrière winnares geworden van de US Open. In de finale, die door de regen verplaatst was naar zondag, was de Belgische te sterk voor de Deense Caroline Wozniacki, 7-5 en 6-3.

Clijsters is aan een opmerkelijke comeback bezig. In mei 2007 stopte de Belgische. Nadat ze bevallen was van een dochtertje begon het toch weer te kriebelen bij de Vlaamse en plande dan ook een comeback. Bij de toernooien in Toronto en Cincinnatti werd ze nog vroegtijdig uitgeschakeld maar op de US Open was haar vorm weer ouderwets hoog.

De winnares van 2005 versloeg op weg naar de finale onder andere de zusjes Williams en begon ook de finale sterk tegen de als negende geplaatste Wozniacki. Clijsters kwam snel op een 2-0 voorsprong, maar moest deze voorsprong even snel weer inleveren. Wozniacki bleek goed bij de les en kon op 5-4 zelfs voor de set serveren. Echter kwam de klasse van Clijsters op dat moment bovendrijven en won drie games op rij en dus de set, 7-5.

De tweede set verliep lange tijd op service. Totdat Clijsters een breek plaatste en op 4-2 kwam. In het vervolg kwam Clijsters niet meer in de problemen en pakte de wedstrijd, en dus toernooizege, op haar eerste wedstrijdpunt, 6-3.

Clijsters, de eerste speelster die met een wildcard de US Open wint, was verbaasd over haar zege: "Ik heb hier geen woorden. Dit was niet het plan. Ik wilde ritme opdoen en had nooit verwacht dat ik hier zou winnen." Door deze winst zal Clijsters direct terug te vinden zijn in de mondiale top twintig.

Met dank aan Netsplitter en t_igger voor de submit