Schuil/Nummerdor pakken weer World Tour-zege

Richard Schuil en Reinder Nummerdor hebben de eerste Swatch FIVB World Tour in Den Haag gewonnen. In de bloedstollende finale waren ze te sterk voor de Spaanse Pablo Herrera Allepuz en Adrian Gavira Collado.

In het zeer sfeervolle en volle Hommerson Beachstadion wisten de Nederlanders de vijfde World Tour uit hun loopbaan te winnen. In 2007 wonnen ze in Bahrein, in 2008 in Zagreb en Dubai en vorig weekend in Aland.

Ruim 2.000 toeschouwers zagen hoe de twee teams in de eerste set zeer aan elkaar gewaagd waren. Beide teams serveerden uitstekend en zetten elkaar zeer onder druk. De Nederlanders kwamen op 20-17 op setpunt. Dit werd benut door een kill block van Schuil.

In de tweede set maakten Schuil en Nummerdor wat meer foutjes en de Spanjaarden serveerden en verdedigden uitstekend. Ze konden een voorsprong van zes punten nemen. De Nederlandse wisten deze voorsprong te verkleinen tot twee punten (17-19) maar konden niet voorkomen dat de Spanjaarden de set pakten.

Onze landgenoten pakten een voorsprong in het begin van de laatste set (5-1). Onder andere door uitstekend verdedigend werk van Nummerdor kwam het duo op 14-8 op het eerste wedstrijdpunt. Door een foute service van de Spanjaarden wonnen de Nederlanders de wedstrijd (15-10). Dit is de achttiende zege op rij voor het succesvolle koppel.

"Dit was geweldig", verzuchtte Nummerdor na de gewonnen finale. "Toen ik het veld op ging kreeg ik al kippenvel." Hij doelde op de geweldige ambiance in het uitverkochte stadion. Ze kregen hun goud niet voor niets. De Spanjaarden lieten zien waarom ze net boven het Nederlandse duo op de wereldranglijst staan. Nummerdor: "Ik zou willen dat we de komende weken ook zouden moeten spelen. Maar het is nu even rust voor het EK over drie weken in Rusland."

Ook al heeft Den Haag al enkele toernooien van de Europese Tour in huis gehad, deze primeur van de World Tour overtrof alles. Uiteindelijk werkte het weer zelfs mee. Het leidde tot een ongekend sfeervolle finale. Nummerdor: "Eindelijk hebben de mensen in Nederland nou eens echt kunnen zien wat beachvolleybal is."

In de halve finale hadden de Nederlanders gewonnen van de Estse Kristjan Kais en Rivo Vesik. Hoewel de mannen de wedstrijd stroef startten, raakten ze niet in paniek en vertrouwden op hun routine. Nummerdor: "Zoals wel vaker begonnen we niet zo best. Maar gaandeweg kregen we greep op hun spel." De set ging met 21-17 naar Nederland. Ook de tweede set was voor Nederland na een ace van Schuil.

De bronzen medaille werd gewonnen door de Brazilianen Harley en Alison. Nadat de eerste set voor de Esten Kais en Vesik was (21-19), kwamen de Zuid-Amerikanen zeer sterk terug (14-21). In de laatste set zweepte de zeer ervaren Harley het publiek nog eens op dat in grote getale naar het Hommerson Beachstadion gekomen was. Met schitterende blocks van Alison sleepten de mannen de wedstrijd uit het vuur (12-15).

Submitter:  Bron: FOK!sport