[NHL] Jeremy Roenick met pensioen

Volgens Comcast Sportsnet Bay Area zal Jeremy Roenick aankomende donderdag het einde van zijn NHL-carrière aankondigen tijdens een speciaal belegde persconferentie in San Jose. In San Jose speelde Roenick de laatste twee seizoenen voor de Sharks.

Roenick maakte in zijn 20 seizoenen als NHL-speler 513 goals, waarmee hij de derde Amerikaan is die 500 goals in de NHL maakte. Verder maakte hij 703 assists voor een totaal van 1216 punten in 1363 wedstrijden. Dit puntenaantal bouwde hij op bij de Chicago Blackhawks, Phoenix Coyotes, Philadelphia Flyers, Los Angeles Kings en San Jose Sharks.

In de play-offs maakte Roenick 53 goals en 69 assists voor een totaal van 122 punten in 154 wedstrijden. Van het eerder genoemde rijtje clubs speelde hij alleen in zijn periode bij de Kings niet in de play-offs, daar de Kings zich hier niet voor wisten te kwalificeren. Roenick was de ster van Chicago dat in 1991 de Presidents' Trophy won als beste team in het reguliere seizoen, en was een sleutelspeler bij de Flyers die in 2004 tot de Eastern Conference finales reikte, maar won nooit de Stanley Cup.

"Ik heb lang gespeeld, maar nog nooit de Cup gewonnen, en dat is frustrerend," vertelde Roenick voor de play-offs in 2009. "Het is goed om te weten dat veel mensen me de Cup echt gunnen. Dat zou mijn carrière echt afmaken." In juni 2009 liet Roenick nog weten te twijfelen: "Ik heb nog geen definitieve beslissing, maar ik neig wel één kant op. Ik ben nog steeds fit, maar de beslissing zal afhangen van mijn gezin en wat Sharks GM Doug Wilson zeggen."

Doug Wilson, die in Chicago nog met Roenick samenspeelde, was overigens één van de belangrijkste redenen voor Roenick om in San Jose te komen spelen in plaats van twee jaar eerder al met pensioen te gaan. "Ik wist dat San Jose een van de beste teams van de afgelopen jaren was, en ik wilde daar al een aantal keren naartoe geruild worden, zeker omdat Doug daar ook zat. Voor een ander team had ik waarschijnlijk mijn pensioen niet uitgesteld."