Waterpolovrouwen naar tussenronde WK

De Nederlandse waterpolovrouwen moeten een tussenronde spelen om de kwartfinale van het WK te bereiken. Dit omdat het in de poule als tweede is geëindigd.

Groepswinnaar Spanje heeft zich direct geplaatst voor de kwartfinales. Nederland had nog wel kansen om groepswinnaar te worden, maar won vandaag slechts met 8-6 van Duitsland. Omdat Spanje een grote overwinning behaalde tegen Brazilië (12-6) werden zij op doelsaldo groepwinnaar.

Erg vindt Nederland de tussenronde echter niet. Hierdoor word in de kwartfinale het sterke Verenigde staten (vorig jaar tegenstander van Oranje in de Olympische finale) ontlopen. Nederland treft nu in de tussenronde Nieuw-Zeeland, waarna in de eventuele kwartfinale Rusland de tegenstander is. De VS treft het nu op zijn vroegst in de finale.

We hebben al onze wissels kunnen gebruiken en veel systemen geoefend," keek Mieke Cabout terug op de wedstrijd tegen Duitsland. "We hebben een korte voorbereiding gehad op het WK, dus dan is het lekker om deze zaken nog eens uit te testen in een wedstrijd." Toch wilde haar collega Yasemin Smit niet over een veredelde training spreken: "Het blijft wel een wedstrijd, hoor. Je moet wel winnen."