Frustraties rondom achtervolging Garmin

George Hincapie leek vandaag op weg de gele trui over te nemen van Ricardo Nocentini. De Amerikaan kwam uiteindelijk vijf seconden tekort, mede door de achtervolging van Garmin.

Volgens Rolf Aldag, ploegleider van Hincapie's ploeg Columbia, probeerde Garmin zijn ploeg te treiteren: "Ik dacht dat we een sportieve rivaliteit hadden. Maar zij nemen die rivaliteit persoonlijk en maken de sport zo kapot", brieste Aldag. Volgens de Duitser kon Garmin het niet verkroppen dat juist een Amerikaan uit een ander team het geel zou pakken.

Garmin-ploegleider Jonathan Vaughters ontkend dit: "Dit had niets te maken met George of zijn Team Columbia," aldus Vaughters op Twitter. De achtervolging zou zijn om verder tijdverlies van Bradley Wiggins te voorkomen.

Daarna besloot ook Astana-ploegleider Johan Bruyneel zich ermee te bemoeien: "Het is onze zaak niet, maar Garmin had er gewoon geen belang bij om AG2R te helpen bij de achtervolging op Hincapie, of ze moeten bewust hebben willen voorkomen dat een Amerikaan de gele trui zou pakken."

Als laatste liet ook Lance Armstrong van zich horen: "Tot op tien kilometer van de streep was er niets aan de hand voor George, totdat Garmin ineens op het gas ging staan en ervoor zorgde dat hij het geel niet zou pakken," aldus Armstrong op zijn Twitterpagina.