'Thomas Dekker geschokt'

Thomas Dekker zal morgen met een verklaring komen nadat vandaag bekend werd dat de renner op epo is betrapt. Dit heeft zijn advocaat Hans van Oijen laten weten.

"Thomas is geschokt. Het is hem rauw op het dak gevallen. De internationale wielrenunie UCI heeft hem woensdagochtend telefonisch op de hoogte gebracht van het nieuws en daarna ook zijn ploegleiding gebeld. Wij moeten rustig blijven. Donderdag komen we met een verklaring", zei Van Oijen woensdagavond.

Volgens Van Oijen heeft Dekker nog geprobeerd contact te zoeken met zijn ploeg Silence-Lotto. "Maar dat is kennelijk niet gelukt", reageerde de advocaat op berichten dat niemand bij de wielerploeg Dekker te pakken kreeg. De manier waarop de ploeg heeft gereageerd op het belastende nieuws, is bij Van Oijen niet goed gevallen. "Bij tijd en wijle ongenuanceerd. Ze hadden beter even kunnen wachten."

De advocaat verbaast zich er ook over dat Dekker vorig jaar nog een brief van UCI had gekregen waarin stond dat er juist niks met zijn bloedwaarden aan de hand was. "Terwijl die bloedwaarden kennelijk aanleiding zijn geweest nieuwe tests te doen"