Bloemendaal wint Euro Hockey League

De mannenploeg van Bloemendaal heeft de Euro Hockey League gewonnen. De Nederlands kampioen versloeg zondag het Duitse UHC Hamburg met 5-4. Het is de eerste Europese prijs voor Bloemendaal sinds de Europa Cup 2 in 2006.

Bloemendaal begon uitstekend aan de wedstrijd. Na twintig minuten stond de ploeg uit Bloemendaal met 4-0 voor door treffers van Ronald Brouwer (2), Teun de Nooijer en Jamie Dwyer. Vijf minuten later scoorde de Duitser Philip Sunkel nog de 4-1, maar nog geen minuut later benutte Olmer Meijer een strafschop en zette de Nederlanders weer op 4 doelpunten voorsprong. Marco Miltkau maakte er vanuit een strafcorner voor rust nog 5-2 van.

Na de rust scoorde alleen Patrick Breitenstein (strafcorner) en Miltkau nog een doelpunt. Verder kwam Hamburg echter niet.