[NBA] Uitslag Nuggets - Lakers

De Los Angeles Lakers staan voor de dertigste keer in de geschiedenis van de club in de finale van de NBA. De Denver Nuggets werden gisteravond met 92-119 verslagen. Hiermee is de eindstand op 4-2 gebracht.

Het was de avond van Kobe Bryant. De MVP van vorig jaar scoorde 35 punten, gaf tien assists en pakte zes rebounds. Bryant schoot twaalf van zijn twintig genomen schoten raak. De Spaanse center Pau Gasol was goed voor twintig punten en twaalf rebounds. Verder kwam er twintig punten van Lamar Odom en zeventien punten van Trevor Ariza. De laatste genoemde spelers zijn na dit seizoen transfervrij en zeer gewild door vele teams. Odom heeft al aangegeven te willen blijven in Los Angeles, zelfs voor minder geld. Ariza wilde geen uitspraken doen over zijn toekomst.

Carmelo Anthony vierde zijn 25ste verjaardag en scoorde ook 25 punten. Daarnaast was er 24 punten van JR Smith. Chauncey Billups bleef steken op tien punten en negen assists. Kenyon Martin scoorde dertien punten en pakte vijf rebounds. De tegenstander van de Lakers kan vanavond al bekend worden. De Cleveland Cavaliers spelen tegen de Orlando Magic in Cleveland. De Magic leidt de series met 3-2.