Vroemen vrijgesproken van dopinggebruik

Simon Vroemen is door het Instituut Sportrechtspraak vrijgesproken van het overtreden van de dopingregels tijdens het EK atletiek in Göteborg. Dit is dinsdag door de atletiekunie bekendgemaakt.

Vroemen diende zich in de Zweedse stad zelf een herstelinfuus toe en is daar naar eigen zeggen ziek van geworden, waardoor hij niet mee kon doen aan de finale van de 3.000 meter steeple chase. Het toedienen van het infuus zou illegaal zijn geweest, omdat er geen medische noodzaak toe bestond. Omdat dit een overtreding van de dopingregels zou zijn, werd er aangifte tegen de Nederlander gedaan. In deze zaak is hij nu vrijgesproken. Wel kan de Atletiekunie nog in beroep gaan tegen de uitspraak.

"Ik ben blij dat deze zaak, die feitelijk nergens om ging, tot een goed einde is gekomen. Ik blijf dan ook ingetogen omdat er nog een tweede zaak loopt waarin ik ook mijn onschuld wil bewijzen. Die zaak ligt nu bij de wetenschappers. Het Instituut Sportrechtspraak doet zeer grondig zijn werk," aldus Vroemen.

Deze tweede zaak heeft betrekking op een positieve test van Vroemen in Cottbus vorig jaar. De atleet maakte plotseling zijn rentree in het circuit en wilde meedoen aan de Olympische Spelen in Peking, maar kwam daar doordat hij betrapt werd op anabolen niet meer aan toe. In deze zaak in nog geen uitspraak gedaan.