Monaco speciaal voor BMW-coureurs

Zowel Nick Heidfeld als Robert Kubica vinden racen in de straten van Monaco het hoogtepunt van het F1-seizoen. Beide BMW-coureurs presteren dit jaar nog niet naar verwachting, wel weten ze dat Monaco anders is dan alle andere circuits.

Heidfeld vreest vooral de start: "Monaco is een van de hoogtepunten van het seizoen. Het is een briljant circuit, en alleen Macau valt er mee te vergelijken, maar daar racen we niet in de Formule 1. De hype is tegenwoordig misschien wat minder, maar de Formule 1-race in Monte Carlo is nog altijd erg speciaal. We hebben dit seizoen al een paar keer gezien dat de voorvleugels eraan kunnen gaan in bepaalde situaties, en in Monaco zal er in de eerste bocht veel risico zijn om je vleugel te verliezen."

Kubica heeft geen idee wie het goed en wie het minder gaan doen in Monaco: "Ik ben een groot fan van stratencircuits, dus ik kijk er erg naar uit om in Monaco te racen. Ik geniet er altijd van om tussen de vangrails en muren te rijden. Er is geen ruimte voor fouten, wat het allemaal erg interessant maakt. Het is moeilijk te voorspellen hoe de auto's van 2009 zich zullen gedragen in Monaco en dat is iets wat we op donderdag zullen ontdekken."

Vorig jaar kwam Heidfeld als veertiende onder de vlag door terwijl Kubica een derde plaats haalde in het Prinsdom.