Zege voor Oranje badmintonteam op Polen

In de Chinese stad Guangzhou heeft het Nederlandse badmintonteam de eerste stap gezet op weg naar mogelijke promotie naar de A-poule van het WK voor gemengde teams. Polen werd met 3-2 verslagen.

De wedstrijd begon met een klapper: Ruud Bosch en Koen Ridder verrasten de nummer 9 van de wereld, het duo Logosz/Mateusiak, in drie games. Na een kansloos verloren eerste game (11-21) leek het een eenvoudige overwinning te worden voor de Polen. Maar het Nederlandse koppel, dat de afgelopen tijd gestegen is naar de 19de plaats op de wereldranglijst, ging vrijwel foutloos door en met twee keer 21-10 bezorgden ze Polen een doffe dreun. Polen had hier vast gerekend op een overwinning.

Judith Meulendijks won volgens verwachting van de Poolse Pocztowiak. De beslissing had al kunnen vallen in de derde partij. Dicky Palyama slaagde er echter niet in om zijn stunt van de Dutch International te herhalen. In Wateringen had hij de nummer 10 van de wereld, Wacha, nog geklopt om vervolgens het toernooi op zijn naam te schrijven. Hij begon ook vandaag hoopgevend (21-15 winst), maar vervolgens werd Wacha steeds vaster en met 15-21, 13-21 kwam Polen terug tot 1-2.

De beslissing viel toen Judith Meulendijks en Yao Jie in het dubbelspel betrekkelijk gemakkelijk wonnen van Kurdelska/Wojtkowska. De eindstand werd na verlies van de mixed bepaald op 3-2

NEDERLAND - POLEN 3-2

Mannendubbelspel: Ruud Bosch/Koen Ridder - Michal Logosz/Robert Mateusiak 11-21, 21-10, 21-10

Vrouwenenkelspel: Judith Meulendijks - Natalia Pocztowiak 21-12, 21-13

Mannenenkelspel: Dicky Palyama - Przemyslaw Wacha 21-15, 15-21, 13-21

Vrouwendubbelspel: Judith Meulendijks/Yao Jie - Malgorzata Kurdelska/Agnieszka Wojtkowska 21-14, 21-15

Gemengddubbelspel: Paulien van Dooremalen/Jorrit de Ruiter - Nadiezda Kostiuczyk/Robert Mateusiak 12-21, 10-21

PROGRAMMA

13-5: Nederland - Singapore

14-5: Nederland - Rusland

SPELSYSTEEM

De A-poule bestaat uit acht landen. Nummer acht degradeert naar de B-poule.

De categorie B-landen bestaat eveneens uit acht landen, opgesplitst in twee subgroepen van vier landen. Nederland zit in subgroep B met
Polen, Singapore en Rusland. In subgroep 2 A zitten Duitsland, Frankrijk, Taiwan en Thailand.
De winnaars van beide subgroepen spelen één wedstrijd om promotie naar de A-poule.

Submitter:  Bron: FOK!sport