Bloemendaal per direct weg bij De Graafschap

De Graafschap heeft per direct afscheid genomen van Mark Bloemendaal. De jonge aanvaller debuteerde op 17-jarige leeftijd tegen Cambuur. Zijn eerste doelpunt dateert van het seizoen 2006/2007 tegen FC Eindhoven.

Bloemendaal gold ooit als het grote talent van De Graafschap, die met zijn voetballende kwaliteiten zelfs naar Real Madrid kon, maar de 20-jarige speler kon het nooit waarmaken. In onderling overleg tussen De Graafschap en Mark Bloemendaal en diens zaakwaarnemer Robert Postma is besloten dat de wegen van beide partijen per direct scheiden.

"Ik heb een gesprek gehad met Mark Bloemendaal en zijn zaakwaarnemer Robert Postma", zei directeur voetbalzaken Leen Looyen in De Gelderlander. "Hij was erg teleurgesteld omdat hij de laatste tijd wisselspeler was bij de beloften. Er zijn de laatste tijd een paar dingetjes gebeurd en we hebben besloten dat hij nu al op zoek mag naar een andere club. Misschien kan hij ergens op stage en ik wil hem daarbij ook nog wel helpen."

Bloemendaal zou in de kleedkamer hebben gezeten tijdens het uitduel van Jong De Graafschap tegen de beloften van FC Groningen, waardoor hij door trainer Jan Vreman niet kon worden ingebracht. De jongeling staat bekend om zijn slechte mentaliteit.