[GP2 Asia] Uitslag Bahrein race 2

Luiz Razia heeft in Bahrein de laatste race van het GP2 Asia Series seizoen 2008/2009 op zijn naam geschreven. De Braziliaan bleef in het woestijnland Jerome d'Ambrosio en Davide Rigon voor. Giedo van der Garde eindigde als zevende.

Razia vertrok van poleposition en kende de beste start voor Rigon, Sakon Yamamoto, d'Ambrosio Kamui Kobayashi en Van der Garde. De race werd in de eerste bocht ontsierd door een veel te laat remmende Karun Chandhok. De Indiër nam door zijn actie Rodolfo González, Pastor Maldonado en Davide Valsecchi mee en allen moesten opgeven. Ook Ricardo Teixeira beschadigde zijn wagen en viel later in de race hierdoor uit.

Het incident zorgde voor een safety car op de baan kwam, omdat de rotzooi opgeruimd moest worden. Na de herstart verremde Diego Nunes voor de eerste bocht, waarna hij de zevende plaats verloor aan Giacomo Ricci. Later in de race wist Nunes de positie weer terug te pakken. De Braziliaan wist ook Van der Garde nog in te halen en zo naar een zesde plaats te rijden.

Vooraan was het Razia die ver weg reed bij de concurrentie. De Braziliaan had op de finish een voorsprong van meer dan elf seconden op d'Ambrosio die zowel Rigon als Yamamoto gedurende de race wist te verschalken.

In het kampioenschap stelde Kobayashi gisteren al de titel veilig. Dankzij een goed slotweekend klom d'Ambrosio nog op naar een tweede plaats in het kampioenschap voor Rodríguez en Valsecchi. Van der Garde eindigde als twaalfde met elf punten.

Het GP2 Asia Seizoen is nu teneinde, maar de coureurs en teams zitten niet stil. De meesten uit dit kampioenschap gaan direct door naar de GP2 Main Series die over twee weken op het circuit van Barcelona van start gaan.