[GP2 Asia] Uitslag Bahrein race 1

Diego Nunes heeft op het circuit van Bahrein de hoofdrace is de GP2 Asia Series gewonnen. Achter de Braziliaan werd Roldán Rodríguez tweede voor Jerome d'Ambrosio. Kamui Kobayashi werd vierde en mag zich kampioen van deze raceklasse noemen.

De enige concurrent van Kobayashi Davide Valsecchi kwam niet weg bij de start en zijn race was daarna al ten einde, omdat hij zich uit het achterveld naar voren moest werken. Vooraan waren het Nunes, Rodríguez en Luiz Razia die na de start wegreden. Achter hen reed Giedo van der Garde die de rest van het veld ophield door motorproblemen.

De enige die de Nederlander wist te passeren was Kobayashi, maar de Japanse testrijder van Toyota schoot rechtdoor in de eerste bocht, waarna Van der Garde hem weer in wist te halen. Even later maakte de Japanner zijn verplichte pitstop om zo de Nederlander in te kunnen halen. Dit lukte, want Kobayashi schoof een plek op.

Na de pitstops was er een aanrijding tussen Edoardo Mortara die net uit de pits kwam en voor de eerste bocht Alvaro Parente tegen kwam. Beide coureurs moesten hierna opgeven. Verder waren er her en der nog wat incidenten die te maken hadden met de pitstops. Na de stops ging Nunes nog aan de leiding voor Rodríquez, Kobayashi, Razia en d'Ambrosio.

Van der Garde lag zesde, maar schoof een plaats naar voren toen Razia het tempo niet meer bij kon houden. In de slotfase van de race settelden de coureurs vooraan zich, maar was het Sakon Yamamoto die nog enkele coureurs in wist te halen en als zesde wist te eindigen. Nunes werd uiteindelijk na een uur rijden als eerste afgevlagd.

Morgen staat in Bahrein de laatste race van het seizoen op het programma in de GP2 Asia Series. Giedo van der Garde mag hierin van de vierde startplaats vertrekken.