[NHL] Uitslag Red Wings - Blue Jackets

De titelverdedigers Detroit Red Wings hebben hun eerste wedstrijd tegen play-offdebutanten Columbus Blue Jackets gewonnen met 4-1. Na een goede eerste periode van de Blue Jackets namen de Red Wings het initiatief over en gaven dat niet meer uit handen.

De ommekeer was een domme actie van Blue Jackets-center Manny Malhotra. Hij probeerd een afstandsschot met zijn hand tegen te houden, maar veranderde deze slechts van richting waardoor goalie Steve Mason kansloos was. Columbus-coach Ken Hitchcock was hier vanzelfsprekend niet blij mee. "Deze fout hebben we al eens eerder gemaakt, en ook toen kostte het ons de wedstrijd. Als hij gewoon niets doet is het een makkelijke redding voor Mason."

De goal van Ericsson betekende de 2-1, net nadat de Blue Jackets gelijk hadden gemaakt. Vlak na deze goal besliste Niklas Kronwall de wedstrijd met de 3-1 in een overtalsituatie. Johan Franzen zette een screen voor de goalie die daardoor het afstandsschot niet goed kon zien. De 4-1 in de derde periode van Franzen zelf was slechts nog voor de statistieken.

Een belangrijke rol was weggelegd voor Detroit-goalie Chris Osgood. Gedurende het reguliere seizoen keepte hij middelmatig, maar in de play-offs presteert hij traditioneel gezien een stuk beter. In de eerste periode maakte hij dertien reddingen, waarvan eentje zelfs met een snoekduik, waarmee hij een behoorlijke achterstand wist te voorkomen.