[NHL] Canadiens onderuit richting play-offs

De Montreal Canadiens hebben hun thuiswedstrijd tegen de Ottawa Senators verloren met 3-2. Door deze nederlaag worden de laatste drie wedstrijden voordat de play-offs beginnen van extra groot belang, aangezien ze slechts drie punten voor staan op de nummer negen in de conference.

Dany Heatley van de Senators was verantwoordelijk voor de mineurstemming in het Bell Centre stadion. Met nog acht minuten op de klok scoorde hij binnen 38 seconden twee goals. De laatste goal, een afstandsschot, leek houdbaar voor goalie Jaroslav Halak. De puck verdween echter onder zijn arm door in het net. De derde goal van de Senators kwam op naam van Chris Campoli. De Senators zijn overigens al geruime tijd uitgeschakeld voor het halen van de play-offs.

Aan de kant van de Canadiens scoorde Alex Kovalev zijn 25e treffer van het seizoen, en scoorde Mathieu Dandenault met met nog vier seconden te gaan in de tweede periode. De Canadiens blijven door deze nederlaag op de zevende plaats in de conference staan, en met nog drie wedstrijden te spelen blijft de voorsprong op de nummer negen drie punten.

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Montreal CanadiensOttawa Senators2-3
Buffalo SabresDetroit Red Wings1-4
Calgary FlamesLos Angeles Kings1-4