Win de schaatshistorie van Nederland op dvd

Een Elfstedentocht lijkt ver weg te zijn, maar de winter is nog niet voorbij, dus wie weet wat februari ons nog zal brengen. Om toch een beetje in de mood te komen hebben we een hele leuke prijsvraag voor jullie waarbij jullie onderstaande dvd's kunnen winnen.


Schaatshistorie van Nederland (4DVD)

Op vier dvd's vind je de mooiste momenten uit de geschiedenis van het langebaanschaatsen en de Elfstedentocht. In ruim zeven uur komen alle hoogte- en dieptepunten van de Nederlandse schaatshistorie voorbij.

Disc 1: Langebaanschaatsen 1889 - 1989 met daarin onder meer Henk van der Grift, Ard en Keessie, het optreden van Hilbert van der Duim, Hein Vergeer, Leo Visser en ijskoningin Yvonne van Gennip.

Disc 2: 1989 - 2009 Deze DVD behandelt de laatste 20 jaar van het langebaanschaatsen. Falko Zandstra (de gespierde spijker), Ids Postma, Rintje Ritsma (De beer vanLemmer), Gianni Romme (de Man van Mars), Gerald van Velde (, Marianne Timmer (Timmertje), Jochem Uytdehaage, Erben Wennemars, Ireen Wüst en Sven Kramer komen aan bod.

Disc 3: De geschiedenis van de Elfstedentocht. Het is het jaar 1909, de eerste Elfstedentocht wordt gereden. De dominee Minne Hoekstra
komt als eerste over de finish in 13 uur en 50 minuten. Alle winnaars, waaronder Coen de Koning en Evert van Benthem die beide de overwinning tweemaal op hun naam schreven,komen voorbij op deze DVD. Aan de hand van archiefmateriaal, studio interviews en interviews met betrokkenen verdiepen we ons in de geschiedenis van de Elfstedentocht, ‘de tocht der tochten’.

Disc 4: De Elfstedentochtoverwinningen van 1956 tot en met 1997 met daarop onder meer de overwinningen van Evert van Benthem, Reinier Paping en Henk Angenent.

De totale speelduur van deze 4DVDbox is ongeveer 425 minuten, voor de schaatsfan een 'musthave.' De consumentenadviesprijs is ¤ 19,95

100 Jaar Elfstedentocht (2DVD)

Op deze dvd's een uitgebreide terugblik op de tocht der tochten vanaf 1909. De herinneringen aan de laatste Elfstedentochten worden regelmatig opgehaald, niet alleen de winnaars Reinier Paping, Evert van Benthem en Henk Angenent staan in onze geheugens gegrift. De verhalen en de beelden van het grootste volksfeest van Nederland zijn net zo onvergetelijk en belangrijk. Op de dvd's vind je alle sportieve hoogtepunten van ‘de tocht der tochten’. 100 Jaar Elfstedentocht is, net als Schaatshistorie van Nederland, een uitgave van Strengholt MultiMedia i.s.m. het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en de NOS.

De totale speelduur van deze 2DVDbox is ongeveer 215 minuten en de consumentenadviesprijs is ¤ 7,95



FOK! mag in samenwerking met Strengholt MultiMedia en MVSP eenmaal de 4DVDbox Schaatshistorie van Nederland weggeven en viermaal de 2DVDbox 100 jaar Elfstedentocht. Wat moet je hiervoor doen? Welk schaatsmoment vergeet jij nooit meer en waarom juist dat moment? Stuur jouw schaatsmoment, met vermelding van je username, naar prijsvragensport@fok.nl. Doe dit wel voor 30 januari 20:00 uur.
Submitter:  Bron: FOK!sport