Bourdais: "Keuze STR is geldkwestie"

Sébastien Bourdais denkt dat Scuderia Toro Rosso vooral naar een coureur met veel geld uitkijkt. De Franse coureur wacht met Takuma Sato en Sébastien Buemi op de beslissing van het Formule 1-team, maar realiseert zich ook dat een grote portemonnee belangrijker is dan het talent en de prestaties.

"Als het alleen aan de teambaas had gelegen, hadden we allang bijgetekend," liet Bourdais in een reactie weten. "We kunnen hoog of laag springen, als je geen geld hebt, gaat het niet door. Het is een simpel, maar vervelend spelletje; als je voldoende cash hebt, zit je goed en anders moet je wachten. En dat is wat we nu doen, wachten."

Bourdais vervolgde met de woorden: "Ik had nooit verwacht dat het zo zou gaan. Dit was niet de afspraak. Het team leek voldoende gefinancierd te zijn, maar toen... Misschien moet ik daar maar niet teveel over uitwijden. Mijnheer Mateschitz doet enkel wat hij al eerder zei dat hij zou doen. Hij steekt steeds minder geld in Toro Rosso. Dat zal volgend jaar nog wel erger worden. Het probleem is dat het team geen goede sponsor kan vinden. Als dat zo blijft, gaat het natuurlijk kijken naar rijke coureurs. Heel jammer, maar zo is het."