[NBA] Lakers winnen van aartsrivaal

De Los Angeles Lakers hebben hun eerste overwinning geboekt in de preseasonwedstrijden. De Sacramento Kings werden met 94-89 verslagen.

Phil Jackson, de trainer van de Lakers, wil graag alle nieuwe aanwinsten testen en geeft iedereen veel speeltijd. Hij laat hierbij Kobe Bryant en Pau Gasol veel rusten. Beide spelers waren actief op de Olympische Spelen en hebben daarnaast een vrij intensief trainingsschema gehad tijdens de zomer. Hierdoor is er niet echt een topscorer aanwezig binnen het team van de Lakers. Gasol eindigde met twaalf punten terwijl Bryant er negen liet noteren. Lamar Odom, die van de bank mocht beginnen kwam tot vier punten. Sasha Vujacic, Luke Walton en Sun Yue waren de enige spelers die geen speelminuten kregen tijdens de wedstrijd.

Bij de Kings was Jason Stampson de topscorer met vijftien punten. De rookie kreeg bijna 28 minuten speeltijd om zich te bewijzen. Voorlopig laat de 2 meter en 11 centimeter grote forward zien dat hij veel potentieel heeft. In zijn laatste seizoen op collegeniveau was hij tot Man van het Jaar uitgeroepen in de Metro Atlantic Athletic Conference. De oudgediende van de Kings, Brad Miller, scoorde tien punten en pakte vier rebounds.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Los Angeles LakersSacremento Kings94-89
Toronto RaptorsPhilidelpia Sixers79-85
New Jersey NetsMiami Heat94-92
Portland TrailblazersUtah Jazz80-93