FC Lisse eerste kampioen zaterdaghoofdklasse

FC Lisse is vanmiddag kampioen geworden in de zaterdaghoofdklasse. Daarmee is, nadat zondagclub Hollandia enkele weken terug de eerste kampioen werd van de hoofdklasse, ook de eerste kampioen in een zaterdagafdeling bekend.

FC Lisse won zelf met 0-2 bij Ter Leede en zag concurrent Quick Boys punten verspelen bij Barendrecht. De Katwijkers bleven op 2-2 steken. FC Lisse is al jaren dicht in de buurt van een titel. De afgelopen vier seizoenen eindigde men steeds op de tweede plaats in de afdeling, achter respectievelijk Quick Boys, ASWH en twee keer Rijnsburgse Boys. De laatste titel dateert alweer uit 2001. Het kampioenschap is absoluut verdiend te noemen voor Lisse. De ploeg heeft de op twee na beste voorhoede, terwijl het de beste defensie in de hoofdklasse A heeft. Bovendien werden er door de KNVB drie punten van het totaal afgehaald, vanwege ongeregeldheden in de eerste ontmoeting met Ter Leede. Zonder deze straf was de titel al eerder een feit geweest. Volgende week weet FC Lisse met welke twee andere zaterdagclubs men gaat strijden om de nationale zaterdagtitel.

Verder werd ook de voorlaatste rechtstreekse degradant bekend. Na TOGR en SHO in A en Nivo Sparta en Kloetinge in B werd DOS Kampen de eerste van de twee degradanten in C. De ploeg verloor op eigen veld van concurrent PKC '83 met 1-3 en dus viel het doek voor de club waar Jaap Stam ooit zijn loopbaan begon. DOS Kampen behaalde 22 punten en wist slechts vijf keer te winnen. De ploeg daalt nu na vijf seizoenen hoofdklasse weer af naar de eerste klasse.

Submitter:  Bron: FOK! sport