[NFL] 'Free agency' in volle gang

Het seizoen is ten einde, de Super Bowl gespeeld en veel spelers genieten van een (meestal) welverdiende vakantie. Maar voor eigenaren en coaches in de NFL is dit een van de belangrijkste momenten van het jaar: de free agency periode. Spelers wiens contract afloopt bij hun huidige club gaan op zoek naar een nieuw thuis of proberen een nieuw contract te krijgen bij hun huidige team.

Sinds de opening van free agency zijn er al enkele belangrijke spelers vastgelegd. Pro-Bowl quarterback Derek Anderson heeft een nieuw contract getekend bij de Cleveland Browns. Het nieuwe contract van Anderson is voor drie jaar en hij zal in die periode 24 miljoen US-dollar gaan verdienen, 13 miljoen gegarandeerd en de rest op basis van prestaties. Ook guard Alan Flaneca heeft een nieuwe club. Hij zal komend seizoen uit gaan komen voor de New York Jets. Met een contract van vijf jaar en 40 miljoen dollar is hij de best betaalde offensive lineman in de NFL.

Voor de New England Patriots, die in de Super Bowl verloren van de NY Giants, verloopt free agency momenteel niet zoals gehoopt. Enkele belangrijke spelers van het team hebben contracten getekend bij andere teams. Cornerbacks Asante Samuel en Randall Gay tekenden bij respectievelijk de Philadelphia Eagles en de New Orleans Saints. Receiver Dante Stallworth ging naar de Browns, die overigens erg agressief bezig zijn op de markt. De club legde running back Jamal Lewis opnieuw vast, ontvingen defensive lineman Shaun Rogers in een deal met de Detroit Lions en ontvingen tevens defensive lineman Corey Williams in een deal met de Green Bay Packers.

Ook de status van een andere sterspeler van de Patriots is onzeker. Receiver Randy Moss heeft nog geen contract getekend met de Pats, iets waar vooraf wel op was gerekend. Het lijkt erop dat het er nog om gaat spannen of de fans van het team uit Foxboro Randy Moss volgend jaar terug zien in Gillette Stadium.