[NBA] Grote avond voor de Denver Nuggets

Het dynamische duo uit Denver had een topavond vrijdag. Allen Iverson en Carmelo Anthony scoorden samen 68 punten. Mede dankzij de monsterscore van de beide heren wonnen de Denver Nuggets met 110-104 van de Los Angeles Clippers.

Door de overwinning blijft Denver nog hoop houden op de playoffs. De Nuggets staan één wedstrijd achter Golden State in de spannende Western Conference van de NBA. Topscorer van de wedstrijd was Allen Iverson met maar liefst 38 punten. Het bleef een zenuwslopende wedstrijd doordat beide teams goed schoten. Het goede slotoffensief van de Nuggets verzekerde hen van de overwinning.

Miami Heat herstelde zich van de verloren wedstrijd tegen de Lakers door van de Sonics te winnen in Seattle. Dwyane Wade scoorde 31 punten met een schotpercentage van boven de 50 procent wat resulteerde in een 103-93 overwinning voor Miami Heat.

Mike Dunleavy had de beste wedstrijd van zijn carrière door 6 driepunters op rij te raken wat Indiana Pacers de overwinning bracht tegen Toronto Raptors. Dunleavy had 36 punten in de wedstrijd. De Pacers wonnen 122-111 van de Raptors.

Het grote trio van Boston was weer herenigd en dat was te merken voor de Celtics. Garnett, Pierce en Allen hadden geen moeite met de Charlotte Bobcats. De Celtics wonnen de wedstrijd met 108-100.

De jonge spelers van de Atlanta Hawks wisten een moeizame overwinning te boeken tegen de geplaagde New York Knicks. Het is alweer de veertigste verloren wedstrijd voor de Knicks. Het enige pluspunt dat gemeld kan worden voor de Knicks is dat Zach Randolph met 29 punten topscorer van de wedstrijd was. De Hawks wonnen met 99-93.

Lebron James, de zelfgekroonde koning van de NBA, scoorde 30 punten en gaf 13 assists. Hiermee behaalde zijn team, de Cleveland Cavaliers, een 92-84 overwinning tegen de Minnesota Timberwolves.

De Washington Wizards namen het op tegen de Chicago Bulls in het United Center. Ooit werd dit stadion gevreesd door alle NBA-spelers. Het was niet de vrees voor het stadion maar vrees voor de legende die het zijn thuis noemde. Michael Jordan won 6 kampioenschappen met de Bulls en ze werden in de jaren '90 gezien als het beste team in de NBA. Tegenwoordig zijn er maar weinig teams die de grote Bulls vrezen. De Wizards wonnen de wedstrijd met 97-91. De grote sterren van de Wizards, Butler en Arenas, ontbraken door blessures, maar door het sterke spel van Antawn Jamison wonnen de Wizards met gemak.