[NASCAR] Uitslag Sharpie 500

Carl Edwards(#99) heeft op overtuigende wijze de Sharpie 500 op de Bristol Motor Speedway gewonnen. Edwards passeerde met nog ruim 166 rondes te gaan polesitter Kasey Kahne (#9), die aan de leiding lag, en kon daarna onbedreigd doorrijden tot de finish.

De race kende aanzienlijk minder bump and runs dan in de vorige races op Bristol. Dit kwam met name door de nieuwe betonlaag die er in het midden van het seizoen is neergelegd. De reacties hierop waren gemengd. Coureurs vinden de extra groove(een soort ideale lijn) die is ontstaan erg prettig om te racen. Minder prettig vinden ze de nieuwe Car of Tomorrow. In de interviews na afloop van de race werd veel gerept over het feit dat het makkelijk was om naast iemand te komen op de baan maar dat inhalen vrijwel onmogelijk was.

Waar fans een spectaculaire races verwachtten viel het eerste deel van de race toch erg tegen. Er was weinig actie op de baan tot in ronde 226 Jimmie Johnson(#48) een gele vlag veroorzaakt door Aric Almirola (#01) in de rondte te duwen. Vanaf dat punt leek het of alle coureurs ineens haast hadden om hun positie te verbeteren. Er werd meer geraced om positie en er zouden nog zes cautions volgen (totaal negen). Juan Pablo Montoya vertrok als tweede en kende een redelijke race, hij finishte uitendelijk op de zeventiende plek.

Dale Earnhardt Jr. (#8) kende een goed weekend door als 5e aan de finish te komen. Zijn directe concurrent om de twaalfde plaats in het kampioenschap, Kurt Busch (#2), finishte echter als zesde en hierdoor loopt Dale Jr. maar vijf punten in en blijft zijn achterstand steken op 158 punten. Met nog 3 races te gaan tot de Chase for the Championship begint lijkt het erop dat Kurt Busch er mee weg komt.