Koeman stapt op bij Feyenoord

Erwin Koeman stopt per direct als trainer bij Feyenoord. Hij maakt dat later vandaag op een persconferentie bekend. Dat meldt de regionale zender RTV Rijnmond.

Volgens RTV Rijnmond vindt Koeman dat hij er onvoldoende vertrouwen in heeft of hij de spelersgroep voor de playoffs nog goed aan het voetballen krijgt. Er was nog wel voldoende vertrouwen van de club Feyenoord in de trainer. Het contract van de coach liep officieel nog één jaar door. De Rotterdammers eindigden dit jaar op een teleurstellende zevende plaats in de competitie.

Wie de ploeg tijdens de playoffs zal gaan leiden, waarin een plek in de UEFA-bekercompetitie op het spel staat, is nog onbekend.


Koeman ziet het niet meer zitten

Update

Erwin Koeman heeft zojuist op de ingelaste persconferentie gezegd dat de nederlaag tegen Heerenveen voor hem de druppel was: "Dat en mijn gevoel dat ik niet meer honder procent gemotiveerd ben om Feyenoord door de play-offs te loodsen"

"Ik heb mijn ziel en zaligheid in de club gestoken. Ik ben er trots op dat ik twee jaar trainer ben geweest van deze club. Ik ben een ervaring rijker en een illusie armer", aldus Koeman.

Peter Bosz, technische directeur van Feyenoord, heeft verder op de persconferentie bekendgemaakt dat Henk Duut en John Metgod voorlopig op de bank zullen plaatsnemen. Co Adriaanse en Mario Been worden als mogelijke opvolgers genoemd.