Judoka Elmont in finale Parijs

Guillaume Elmont (-81 kg.) heeft in Parijs de finale van de Super World Cup bereikt. In de halve finale rekende de judoka van Kenamju af met de Braziliaan Camilo.

In de finale moet Elmont het opnemen tegen de Algerijn Aberahman Banamadi. De Afrikaan won - de eerste ronde uitgezonderd - al zijn partijen met vol punt. Bij de dames verloor Carola Uilenhoed (+78) haar halve finale partij tegen de Japanse Maki Tsukada. In de strijd om de derde plaats zal ze uitkomen tegen Maryna Prokofyeva.

Marhinde Verkerk (-78 kg.) draait in Parijs ook een prima toernooi. Zij verloor in de halve finale van de Française Stephanie Possamai en mag nu de bronzen plak proberen te veroveren. In de kwartfinale won ze nog wel knap van de ervaren Celine Lebrun, die eveneens uit Frankrijk komt. In dezelfde categorie kwam Claudia Zwiers niet verder dan de eerste ronde. Zij verloor met een vol punt van Vera Moskalyuk.

In de klasse onder negentig kilogram kan Mark Huizinga zich opmaken voor de herkansing. Hij verloor zijn kwartfinale tegen Olympisch Kampioen Ilias Iliadis, die inmiddels de finale heeft bereikt door al zijn tegenstanders met vol punt te verslaan. Henk Grol won in de eerste ronde van de Franse publiekslieveling Frederic Demontfaucon, maar verloor daarna en ligt eruit. Bennjamin van Leeuwarde en Elco van der Geest (beide -100 kg.) verloren hun herkansing en mogen eveneens naar huis.

De twee Nederlandse zwaargewichten kunnen ook hun koffers pakken. Grim Vuijsters won nog twee partijen, maar verloor in de herkansing van de Georgiër Zviadi Khanjaliashvili. Dennis van der Geest verloor twee maal achtereen.

De andere Nederlandse judoka's kwamen gisteren al in actie. Geen van hen kon potten breken. Vooral in de klasse onder de 73 kilogram werd van Bryan van Dijk (derde van Europa) en Henri Schoeman (vijfde van de wereld) meer verwacht.

Update
Marhinde Verkerk heeft de bronzen medaille veroverd. Ze versloeg in de strijd om de derde plaats de Duitse Gabi Teichmann met ippon (vol punt)
Ook Uilenhoed heeft inmiddels haar partij om het brons in winst omgezet. Met waza-ari won ze van Maryna Prokofyeva.

Later de volledige uitslagen.