Voorbeschouwing CL dinsdag

Morgenavond wordt de tweede speelronde in de poule’s E tot en met H afgewerkt. Onder andere Real Madrid, AC Milan en Manchester United zullen aan bak moeten. PSV speelt woensdag pas tegen Girondins Bordeaux


Poule E

Programma
Real Madrid - Dinamo Kiev
Steaua Boekarest - Olympique Lyon

Twee weken geleden deed Olympique Lyon uitstekende zaken door Real Madrid met 2-0 te verslaan. De Fransen doen het niet alleen in de Champions League goed, ook in de competitie gaat het uitstekend. De ploeg staat met negentien punten uit zeven duels op de eerste plaats. Morgenavond neemt koploper Steaua Boekarest het op tegen de Fransen. Steaua won zijn eerste wedstrijd met 4-1 van Dinamo Kiev.

Real Madrid speelt tegen de nummer laatst in poule E, Dinamo Kiev. De Koninklijke won afgelopen weekend in Spanje en deelt de eerste plaats in competitie. Een overwinning, met Ruud van Nistelrooy waarschijnlijk in de basis, is dan ook te verwachten.


Poule F

Programma
Benfica - Manchester United
Celtic - FC Kopenhagen

In de eerste ronde verloor de ploeg van Jan Vennegoor of Hesselink nipt van Manchester United met 3-2. Lange Jan opende de score op Old Trafford en had een prima kans om nog een keer te scoren. Uiteindelijk zou Celtic verliezen in een spannend voetbalduel. Afgelopen weken werd de eerste Old Firm van het seizoen gespeeld, Celtic was met 2-0 te sterk voor Glascow Rangers.

Celtic neemt het op tegen FC Kopenhagen. De Deense ploeg wist Ajax te verassen en ten koste van de Amsterdammers de Champions League te bereiken. Tot op heden kwamen de Denen niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Benfica. De Portugese ploeg draait uiterst stroef, het wist slechts éénmaal te winnen en bezet de elfde plaats in de competitie.

Benfica neemt het op tegen Manchester United. In de competitie staan de mancunians op de derde plaats. Benfica zal het uiterst moeilijk krijgen tegen de Engelsen, die de eerste plaats in de groep in handen hebben.

Poule G

Programma
CSKA Moskou - Hamburger SV
Arsenal - FC Porto

Arsenal lijkt de gedoodverfde kandidaat om als groepswinnaar de volgende ronde te bereiken. Toch hadden de Londenaren het niet gemakkelijk tegen Hamburger SV. Op Duits grondgebied werd weliswaar met 1-2 gewonnen maar goed was het zeker niet. De ploeg draait moeizaam en haalde uit vijf duels slechts acht punten, en staat daarmee achtste in de Premiership. Morgen neemt de ploeg van Arsene Wenger het op tegen FC Porto. De oud-ploeg van trainer Co Adriaanse doet het uitstekend in de Portugese competitie (twaalf punten uit vier wedstrijden).

CSKA Moskou is de nummer één in Rusland, vlak voor Dick Advocaat’s Zenith. Vorige week speelden de Russen 0-0 tegen Porto, dinsdag komt HSV, met Rafael van der Vaart, Nigel de Jong en Joris Mathijsen op bezoek. De Duitsers zullen er alles aan moeten doen om de uiterst slechte seizoensstart in de Bundesliga ietwat te compenseren. In Duitsland staat de club bijna op een plek die recht geeft op rechtstreekse toegang tot de Tweede Bundesliga.

Poule H

Programma
AEK Athene - Anderlecht
Lille - AC Milan

AC Milan doet het uitstekend, zowel in Europa als in de nationale competitie. De door omkoopschandalen geplaagde topclub begon met acht minpunten aan de Serie A maar heeft van de vier gespeelde duels er drie gewonnen en één gelijk gespeeld. In Europa werd in de vorige wedstrijd AEK Athene met 3-0 verslagen. Tegen Lille zullen de rossoneri het zonder club-icoon Paolo Maldini moeten doen. De 38-jarige verdediger kampt met een dijbeenblessure.

Het Belgische Anderlecht, dat medekoploper in België is, kwam tegen Lille niet verder dan 0-0. In Griekenland zal AEK Athene de tegenstander zijn. De Griekse ploeg neemt de laatste plaats in groep H in na de 3-0 nederlaag tegen AC Milan.

Submitter:  Bron: FOK!sport