Nieuwe episode in verkoop Penguins

De strijd om het eigenaarschap van de Pittsburgh Penguins kent een nieuwe episode. Volgens de Pittsburgh Post-Gazette heeft de Canadese zakenman Jim Balsillie opnieuw interesse in de koop van het NHL-team.

Balsillie had volgens de krant in juli al plannen, maar zou zich toen hebben teruggetrokken vanwege te verwachten complicaties bij het voltooien van zijn plan. In plaats van het team in Pittsburgh te houden zou hij het team naar Hamilton in de Canadese provincie Ontario willen verhuizen.

Mede door die vermeende reden is het des te opvallender dat de directeur van Research in Motion, ontwikkelaar en producent van het draadloze communicatieplatform BlackBerry, opnieuw interesse zou tonen. De koop van het team is contractueel verbonden aan financieringsplannen voor de bouw van een nieuwe arena in de staalstad.
Een bedrijf dat in de race is om een stedelijke goklicentie te verkrijgen heeft daarvoor, in een afspraak met het team, 290 miljoen dollar toegezegd indien het de licentie krijgt. Er zijn nog drie andere bedrijven die proberen de licentie te bemachtigen, en de stad heeft voor hen aan de licentie een voorwaarde verbonden 10 miljoen dollar aan de bouw bij te dragen. Volgend jaar juni loopt het contract tussen de Penguins en de Mellon Arena af, en is het team goeddeels vrij om de stad te verlaten. Verschillende steden hebben al interesse getoond om de NHL binnen de stadsgrenzen te halen.