Voorbeschouwing Dag 3

Vandaag begint dan ook het WK voor Nederland. Om drie 's middags staat de eerste groepswedstrijd van Oranje tegen Servië en Montenegro staat op het programma. Verder op deze dag zullen nog twee wedstrijden van groep D afgewerkt worden.

De hoogstaande wedstrijd Argentinië - Ivoorkust liet zien dat Nederland in de zwaarste groep zit. Ook Servië en Montenegro is niet bepaald een zwakke tegenstander. Het Balkanland kan vertrouwen op de ijzersterke verdediging, die maar slechts één doelpunt tegen kreeg te verwerken in hun kwalifcatiereeks. Nederland zelf kende in de aanloop naar dit duel enkele lichte blessures. Zo zal Wesley Sneijder in plaats van Rafael van der Vaart zijn plaats nemen in de basisopstelling. Samen met de Mark van Bommel en Philip Cocu, die deze week ook last had van een lichte kwetsuur, moeten zij zorgen voor een creatief middenveld.

Toch kan Nederland met vertrouwen aan deze wedstrijd beginnen. Toen Servië en Montenegro nog onder de naam Joegoslavië speelde, voerde Nederland op het EK van 2000 een heuse show op. Onder meer drie doelpunten van Patrick Kluivert zorgde voor een 6-1 overwinning in de kwartfinales. In 1998 scoorde Edgar Davids laat in de achtste finale de beslissende treffer (2-1) tegen de Joegoslaven. Het EK van 1976 kende een troostfinale om de derde en vierde plaats. In die wedstrijd werden de Joegoslaven door Oranje verslagen met 3-2 in de verlenging.

Na de wedstrijd van Oranje worden twee groepswedstrijden van groep D gespeeld. Mexico zal het op moeten nemen tegen Iran. Het niveau van Mexico is altijd heel van behoorlijke hoogte, ook al is er nooit zoveel bekend over de Mexicanen. Normaal gesproken moeten zij weinig moeite hebben met de Iraniërs. Het duel Portugal - Angola is speciaal te noemen. Tot 1975 was Angola een kolonie van Portugal. Eveneens kan hier verwacht worden dat de Portugezen een zege zullen boeken op de Afrikaanse debutant.

En wat denkt de FOK!-sportcrew?
Een laat doelpunt van de Serviërs leidt tot een onverdiend 1-1 gelijkspel van een aardig spelend Oranje.

Door knulligheid van de Iraanse defensie wint Mexico in een verder saai duel met 2-0.

Portugal doet haar plicht. Tegen Angola speelt een verrassend fris Portugal naar een 3-0 overwinning.

Submitter:  Bron: FOK!