Panizzi verlaat Skoda, Dirty Harri vervangt

Met nog zeven WRC-ronden voor het team van Skoda te gaan, is het seizoen voor de Fransman Gilles Panizzi al voorbij. Panizzi en zijn navigator Herve Panizzi stoppen per direct bij het World Rally Championship team van Skoda. De autofabrikant heeft al een vervanger gevonden, de Fin Harri Rovanpera gaat de Fransman vervangen voor de laatste zeven rondes. De 39-jarige Fin begint op Corsica daarmee aan zijn elfde rally seizoen in een van de hoogste klasses.

Naast de Finnen Marcus Grönholm en Mikko Hirvonen komt er een veteraan het WRC toneel weer betreden. Dirty Harri zoals Rovanpera genoemd wordt, begint aan zijn elfde seizoen in het World Rally Championship. In tegenstelling tot de nummer twee in het klassement, Grönholm, is Rovanpera een echte gravel specialist. Toch komt Harri met onmiddelijke ingang in actie in de Rally van Frankrijk in het weekend van de negende april. Deze rally valt op een mooi moment in het leven van de Fin, als de rally onderweg is viert Rovanpera zijn 40ste verjaardag. "Dit is het beste verjaardagskado wat ik ooit gekregen heb," aldus de Fin.

Dirty Harri is geen beginneling in de WRC. De Fin begon in 1993 met het rally rijden, maar pas in 1996 kwam hij in de schijnwerpers. Hij reed toen in het privateer team van, nu teambaas van het officiële Ford WRC team, Malcom Wilson en wist met zijn Ford goed met de top mee te kunnen. Het jaar daarop stond de Fin onder contract bij SEAT. In 2000 kreeg Rovanpera de kans bij Peugeot waarmee hij ook zijn eerste en enige WRC-rally overwinning in zijn carrière behaalde. Vorig jaar kwam de Fin uit voor het team van Mitsubishi, hiermee eindigde hij in de rally van Australië op een tweede plaats. Panizzi gaat weg bij het team van Skoda door privé-omstandigheden en zal niet meer terug komen.