Lalime weg bij Blues

Patrick Lalime is door de St. Louis Blues aan de kant gezet. De 31-jarige goalie wordt gezien als de reden waarom de resultaten van de Blues niet verbeteren ondanks beter spel van de veldspelers.

Afgelopen zomer kwam Lalime over van de Ottawa Senators om bij de Blues voor stabiliteit te zorgen na een reeks seizoenen waarin veel verschillende goalies hun opwachting maakten bij de ploeg uit St. Louis. 26 Seizoenen achtereen wist het team uit de 'Gateway city to the west' de playoffs te halen maar ze staan momenteel na 26 wedstrijden op slechts veertien punten, vier minder dan de nummer voorlaatst, de Columbus Blue Jackets.

Van de 42 goalies die dit seizoen in de NHL hun opwachting maakten heeft Lalime het op twee na slechtste doelgemiddelde: hij liet 3,97 doelpunten per wedstrijd door, en met slechts 86,6 procent gestopte schoten staat hij laatste onder goalies met vijftien wedstrijden of meer. Lalime won slechts drie van zijn achttien wedstrijden dit seizoen. In het seizoen 2003-2004 had Lalime nog een doelgemiddelde van 2,29 en over zijn gehele zesjarige carrière is het 2,39.

Opvolger van Lalime als starter wordt Curtis Sanford. Deze won twee van zijn zes wedstrijden en incasseerde gemiddeld 3,35 goals per wedstrijd. De nieuwe backup wordt Jason Bacashihua, die in de American Hockey League gemiddeld 2,63 keer per wedstrijd moest vissen en daar negen van zijn dertien wedstrijden in winst wist om te zetten.