Valverde blijft kalm na gemiste kans

Alejandro Valverde blijft heel rustig na de voor hem toch teleurstellend verlopen rit van gisteren. Valverde was d favoriet voor de etappewinst, maar Weening en Klden bleven voorop.

Op de col de la Schlucht liet Valverde zijn hele ploeg werken, maar in de afdaling kon Illes Balears nooit een gestructureerde jacht organiseren op de ontsnapte Weening en Klden. Als de koplopers waren ingerekend, dan was Valverde de grote favoriet geweest voor de etappezege, vanwege zijn snelle sprint. Toch zit hij niet echt in over zijn gemiste kans: ”Ik ben hier vooral om te leren. Als het dit jaar niet lukt dan kom ik gewoon volgend jaar weer terug.”

Valverde is vooral opgelucht dat hij in vorm is: ”Ik heb geen spijt na gisteren. Ik ben vrijdag twee keer gevallen en ben blij dat het nu goed loopt.” De Spanjaard was ook verrast dat Armstrong gesoleerd kwam te zitten: ”Zou het hun tactiek geweest zijn? Dat kan toch bijna niet.”

De 25-jarige Valverde werd in 2003 al derde in de Ronde van Spanje. Bovendien won hij ook al drie etappes in de ronde van zijn eigen land. Valverde krijgt wellicht nog nieuwe kansen op een ritzege, want hij is veruit de snelste van alle klassementsrenners.