DTM: Häkkinen pakt eerste overwinning

Mika Häkkinen sloot zijn weekend op Spa goed af. Eerder in het weekend had de voormalig wereldkampioen al de pole position gepakt in zeer natte omstandigheden, en dit wist hij in de race, die droog was, af te maken door de overwinning te pakken.

De Fin startte de race echter slecht, Audi rijder Ekström wist hem te passeren. Daarna was Häkinnen een aantal ronden in gevecht met Opel rijder Fässler om de tweede plaats. In de openingsfase van de wedstrijd krijg Paffet een drive through penalty vanwege een wilde inhaalactie op Kaffer. Alesi laat een ronde later op dezelfde plek in de bus stop chicane hoe men daar inhaalt en pakt de vijfde plaats van Abt.

Ook de derde race van het DTM seizoen kan er niet voor zorgen dat Heinz Harald Frentzen’s pech ophoudt. Ditmaal spint de coureur op de baan, hij kan wel zijn weg vervolgen maar valt ver terug. Mika Häkinnen gaat pas laat naar de pits toe en pakt zo de eerste plek weer terug van Mattias Ekström.

Verder gebeurt er weinig meer in de wedstrijd op één incident na. Bernd Schneider en Laurent Aiello zijn in gevecht om plek zeven en probeerden al een keer met tweeën naast elkaar door Eau Rouge te gaan, Schneider hield echter in waardoor er geen crash ontstond. De ronde daarna gaat men weer op dit punt in gevecht en krijg Schneider een duw van Aiello en vliegt van de baan af in de bandenstapels.

Uiteindelijk weet Mika Häkkinen zijn derde DTM wedstrijd waarin hij mee doet al te winnen. Hiermee komt hij gedeeld tweede in het kampioenschap te staan naast Ekström en Alesi met een achterstand van twee punten op de leider Paffet.

Uitslag race 3 Spa-Franchorchamps:

naam auto achterstand
1 Mika HäkkinenMercedes 24 ronden
2 Mattias EkströmAudi +4.258
3 Tom KristensenAudi +5.976
4 Jean AlesiMercedes +10.088
5 Marcel FässlerOpel +27.801
6 Martin TomczykAudi+28.001
7 Laurent AielloOpel +33.516
8 Gary PaffetMercedes +40.407