MotoGP: Rossi wint weer van Gibernau

Valentino Rossi heeft vandaag op het Bugatti circuit van Le Mans de Grand Prix Alice de France gewonnen. De Italiaan streed de laatste paar ronden met Gibernau om de zege, ook dit keer won de Italiaan dit gevecht van zijn voornaamste rivaal in de MotoGP klasse.

Rossi startte vanaf de pole position maar maakte een slechte start. Zijn teamgenoot Colin Edwards pakte de leiding in de race gevolgd door Nicky Hayden. Rossi moest vanaf plek vijf terugrijden naar de kop van het veld. Het leek er zelfs op dat er een één-twee voor Yamaha in zou zitten.

Sete Gibernau kwam echter ook terug naar de kop van het veld en vanaf dat moment verloor Edwards de aansluiting met de eerste twee in de wedstrijd. Men maakte zich weer op voor een nieuw gevecht tussen de twee kemphanen. Beide coureurs zorgden voor spannende laatste rondes waarin geen kamikaze acties werden gedaan.

Uiteindelijk kwam Rossi als eerste over de streep. Edwards werd derde voor het team van Yamaha waarmee het team dus twee rijders op het podium had. Teamgenoot van Gibernau, Melandri, werd vierde voor Max Biaggi die als vijfde over de finish kwam. Rossi leidt het kampioenschap nu met een voorsprong van 37 punten op de nummer twee Marco Melandri.

In de 250cc wist Dani Pedrosa de overwinning te pakken. Randy de Puniet finishte als tweede en wist opnieuw voor thuispubliek niet de zege te pakken, ondanks dat hij de laatste ronde als eerste inging, Dovizioso wist als derde over de streep te komen.

De zege in de 125cc klasse was voor Thomas Luthi, hij is hiermee de eerste Zwitser in 18 jaar die een overwinning in deze klasse pakt. Gadeo op Aprilia werd tweede en Kallio pakte de derde plaats met KTM.