NBA: Lakers niet in play-offs

De Phoenix Suns hebben een einde gemaakt aan de illusie van de LA Lakers. Door met 125-99 te verliezen missen de Lakers voor het eerst sinds elf jaar de play-offs.

Het verschil vannacht kwam tot uiting in aantal gemaakte drie-punters. De Suns kwamen tot 17 drie-punters, tegenover zes van LA. De Suns kwamen zodoende nooit in gevaar. Na de eerste helft had de best scorende ploeg van dit seizoen al een voorsprong van 70-59. Dit was de inleiding tot een vernedering voor de Lakers. In het restant van de wedstrijd kwamen de Lakers er niet meer aan te pas en de Suns scoorden er lustig op los. Vooral Quentin Richardson was op dreef voor de Suns met 25 punten, waarvan zeven drie-punters. Amaré Stoudamire scoorde 23 punten, Shawn Marion kwam tot 22 punten en 12 rebounds. Het was voor de Suns de zesde overwinning op rij.

Bij de Lakers, die Kobe Bryant en Lamar Odom moesten missen met blessures, werd Caron Butler topscorer met 30 punten.

Door het verlies liggen de Lakers nu negen wedstrijden achter op de Memphis Grizzlies, een achterstand die niet meer in te lopen is. "Het hoort bij het spelletje," vertelde Kobe Bryant. "We hebben een jong team en het hele seizoen lopen we al achter de feiten aan. We hebben ons best gedaan. Helaas heeft niet zo mogen zijn, but we will be back."

De Suns daarentegen gaan nog volop voor de winst in de Western Conference. Ze hebben een voorsprong van 2.5 wedstrijden op #2 de San Antonio Spurs.

Heat pakken winst in Eastern Conference

De Miami Heat hebben door de winst op de Chicago Bulls vannacht het kampioenschap in de Eastern Conference veilig gesteld. Zelfs zonder Shaquille O'Neal kwamen de Heat tot een makkelijke 104-86 overwinning. Bij afwezigheid van O'Neal waren alle ogen gericht op Dwyane Wade. Wade maakte het echter meer dan waar met 39 punten. Het is voor de derde keer op rij dat hij 30 punten of meer scoort, een clubrecord.

De Bulls, die vooraf aan deze wedstrijd negen wedstrijden op rij hadden gewonnen, konden geen potten breken. Bij rust keken zij al tegen een achterstand van 20 punten aan, 64-44. In het restant van de wedstrijd kwamen zij echter nooit meer in de buurt van de Heat. Ben Gordon werd topscorer bij de Bulls met 14 punten, vanaf de bank. Ondanks het verlies bezetten de Bulls nog altijd een prima 5e plek in de Eastern Conference.

Overige uitslagen:
Boston Celtics - Washington Wizards: 116-108
Charlotte Bobcats - LA Clippers: 102-104
Cleveland Cavaliers - New Jersey Nets: 80-111
New York Knicks - Indiana Pacers: 79-97
Atlanta Hawks - New Orleans Hornets: 86-96
Memphis Grizzlies - Denver Nuggets: 91-94
Dallas Mavericks - Orlando Magic: 114-105
Utah Jazz - Portland Trailblazers: 90-79
Sacramento Kings - Seattle Supersonics: 122-101
Golden State Warriors - Houston Rockets: 122-117