Wolves verliezen vijfde keer op rij

De Minnesota Timberwolves hebben vannacht verloren van de Boston Celtics. In eigen huis werd het 100-103.

Paul Pierce maakte 32 punten voor de Celtics die voor het eerst sinds november weer op 50% winstpartijen staan. Gary Payton speelde ook een belangrijke rol in de overwinning van de Celtics. Payton scoorde 22 punten en gaf zeven assists.

Voor de Timberwolves was het alweer het vijfde verlies op rij. Ook de Wolves staan nu op 50%. "Je kijkt naar beide teams," vertelde Celtics-coach Doc Rivers. "En wij staan op 50% en zijn tevreden, en de Timberwolves staan op 50% en het lijkt alsof de wereld vergaat."

Het is al met al niet het seizoen voor de Timberwolves. Ze hebben dit jaar al net zo veel verloren als het hele vorige seizoen. De MVP van vorig seizoen, Kevin Garnett, scoorde 21 punten en pakte 13 rebounds voor de Wolves. "We werken ons kapot om weer terug te komen op het niveau van vorig seizoen. Het is nooit leuk om te verliezen, en dan ook nog voor je eigen publiek. Er moeten duidelijk zaken veranderen," aldus Garnett.

Houston overleeft comeback Lakers
De Houston Rockets hebben thuis met 103-102 gewonnen van de LA Lakers, al ging het niet makkelijk. Aan het begin van het laatste kwart hadden de Rockets nog een voorsprong van 15 punten, 84-69. Maar de Lakers vochten zich aan de hand van Lamar Odom terug. Odom scoorde 14 van zijn 22 punten in het laatste kwart en de Lakers namen zelfs een voorsprong met nog minder dan twee minuten te spelen, 102-99. Maar toen stopte het bij de Lakers en ze konden de basket niet meer vinden. De Rockets daarentegen wel. Ze maakten de laatste vier punten en wonnen daarmee de wedstrijd.

Yao Ming werd topscorer bij de Rockets met 23 punten. Tracy McGrady maakte 21 punten, met een schotpercentage van maar 33%. Bob Sura was twee assists verwijderd van een triple-double met 19 punten, twaalf rebounds, acht assists.