Kwalificatiesysteem onder vuur

Na de regendans van gisteren in de eerste kwalificatie, is opnieuw het kwalificatiesysteem onder vuur genomen. Tegenstanders zijn boos over de farce die de teams er gisteren van maakten.

Ron Dennis, zelf van McLaren, was met name boos op Ferrari, omdat beide rijders met fouten probeerden te verbergen dat ze bewust langzamere ronden reden. Daarnaast deden Jaguar, BAR en Williams mee met het hele spel van langzame ronden rijden. Volgens sommigen toont dit de fout van het kwalificatiesysteem, maar ook dat veel teams geen rekening houden met de toeschouwers.

Michael Schumacher gaf achteraf toe opzettelijk te zijn gespind: "Laten we zeggen dat er strategische redenen voor mijn spin waren." Ook Rubens Barrichello gaf aan dat het teamtactiek was: "We hoorden dat het misschien zou gaan regenen, dus dachten we dat het beter was om te proberen wat langzamer te rijden en wat eerder in de kwalificatie te rijden."

De FIA heeft aangegeven geen maatregelen te treffen tegen de teams. Bernie Ecclestone vond dat het niet de schuld van de teams is, maar van het kwalificatiesysteem en bepleitte wederom een nieuw kwalificatiesysteem.