FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 11 juli 2004

Drie Nederlanders in All Star selectie Figo

Voor de jaarlijkse benefiet wedstrijd van de Luis Figo Foundation zijn dit jaar drie Nederlanders uitgenodigd. De drie die zijn gevraagd mee te doen met het All Star Team van Luis Figo zijn: Patrick Kluivert, Mitchell van der Gaag en Maikel Aerts.

Maikel Aerts, in dienst van Feyenoord en komend seizoen op huurbasis uitkomend voor RBC, reageerde verrast op de vraag van Figo: "De organisatie van de wedstrijd was bij mijn zaakwaarnemer John Linse gekomen met de vraag of hij nog een keeper wist die zou kunnen meespelen. Zo kwam het dat ik plotseling een brief van Luis Figo met de uitnodiging. Hartstikke leuk natuurlijk, ik ben erg benieuwd wat me daar te wachten staat."

Aerts verkeerd bij de benefietwedstrijd in goed gezelschap: Fernando Morientes, Zinedine Zidane, Marcel Desailly en Paul Gascoigne behoren onder anderen ook tot genodigden. Sir Alex Ferguson is de coach van de Allstars. De opbrengst van de wedstrijd gaat naar de Luis Figo Foundation die zich inzet voor jonge talentvolle sporters.

CDA ageert tegen meditatie op ministerie

Icoon politiek binnenland nieuwsHet CDA wil opheldering over een meditatie-centrum op het ministerie van VROM. Volgens Kamerlid Antoinette Vietsch is het gebruik van aardstralenkastjes en wichelroede-behandelingen verkwisting van belastinggeld. Zij vindt dat het ministerie niet serieus kan worden genomen.

Het stiltecentrum in het gebouw van VROM bestaat sinds zes jaar. Bij de inrichting werd gebruik gemaakt van een wichelroedeloopster, die het gebouw controleerde op kwalijke energieën en schadelijke aardstralen. Speciaal aangebrachte aardstralenkastjes zouden de negatieve ladingen neutraliseren. Ongeveer vijftig medewerkers maken gebruik van de ruimte.

In een reactie laat het ministerie weten dat de meditatiekamer een initiatief is van het personeel en dat de professionaliteit niet aangetast wordt. Uit een onderzoek van de Universiteit van Stockholm zou zelfs blijken dat leidinggevenden die meditatietechnieken gebruiken, een hogere reactiesnelheid hebben en minder stressverschijnselen vertonen dan hun niet-mediterende collega's.

Voetbal: Drie Nederlanders in All Star selectie van Luis Figo

Voor de jaarlijkse benefiet wedstrijd van de Luis Figo Foundation zijn dit jaar drie Nederlanders uitgenodigd. De drie die zijn gevraagd mee te doen met het All Star Team van Luis Figo zijn: Patrick Kluivert, Mitchell van der Gaag en Maikel Aerts.

Maikel Aerts, in dienst van Feyenoord en komend seizoen op huurbasis uitkomend voor RBC, reageerde verrast op de vraag van Figo: "De organisatie van de wedstrijd was bij mijn zaakwaarnemer John Linse gekomen met de vraag of hij nog een keeper wist die zou kunnen meespelen. Zo kwam het dat ik plotseling een brief van Luis Figo met de uitnodiging. Hartstikke leuk natuurlijk, ik ben erg benieuwd wat me daar te wachten staat."

Aerts verkeert bij de benefietwedstrijd in goed gezelschap: Fernando Morientes, Zinedine Zidane, Marcel Desailly en Paul Gascoigne behoren onder anderen ook tot genodigden. Sir Alex Ferguson is de coach van de Allstars. De opbrengst van de wedstrijd gaat naar de Luis Figo Foundation die zich inzet voor jonge talentvolle sporters.

Ontbijten met de FOK!weblog

De 1 verkiest een banaan, de ander heeft liever gewoon alleen een kop thee.
Op de site van steak&cheese is genoeg te vinden, waardoor je trek zal toenemen.
Overigens is het niet uitgesloten dat door sommige filmpjes de eetlust je totaal zal vergaan.
Wat mannen nu mooi vinden aan moddergevechten begrijp ik na het bekijken van deze site niet zo .

Voor de mannelijke blogbezoekers, nooit ongewassen en zonder regenjasjes de deur uit gaan!

Bliksem doodt twee Roemeense kinderen

Icoon Buitenlands nieuwsBlikseminslagen in Roemenië hebben het afgelopen weekend aan twee kinderen het leven gekost. Roemenië wordt tevens al enkele dagen geteisterd door zwaar weer en overvloedige regenval. Noodweer heeft al vele wegen, huizen en bossen in het land onder water gezet.

Vandaag werd een kind in het midden van het land dodelijk getroffen door de bliksem. Gisteren overleed een 13-jarige jongen toen hij tijdens het kijken naar grazende koeien door de bliksem werd getroffen. Het noordoostelijke Moldova, het noordwestelijke Transsylvanië en enkele gebieden in het zuiden worden het zwaarst getroffen door het noodweer. In totaal hebben zo'n vijftien van de veertig Roemeense districten te lijden van hevig onweer met hagel- en stortbuien, met stroomuitval als gevolg.

Twee Amerikanen gedood in Samarra

In de Iraakse stad Samarra zijn vandaag twee Amerikanen gedood toen er een bom ontplofte, drie andere militairen raakten gewond. De explosie van de bom, die langs de weg was geplaatst, vond plaats toen een konvooi met militairen langsreed. Dit heeft een woordvoerder van het leger gemeld.

Samarra ligt ongeveer honderd kilometer ten noorden van de Iraakse hoofdstad Bagdad. Het kwam er de afgelopen weken geregeld tot gevechten tussen Iraakse en buitenlandse strijders enerzijds en het Amerikaanse leger anderzijds.

Nederlaag voor partij premier in Japan

In Japan zijn de senaatsverkiezingen uitgelopen op een nederlaag voor de Liberale Democratische Partij (LDP) van premier Koizumi. Dit blijkt uit exit-polls. Koizumi heeft echter gezegd niet af te zullen treden.

Vandaag werden in Japan de helft van de 242 senaatszetels verdeeld, dit gebeurt eens in de drie jaar. De verwachting is dat van deze 121 zetels er 46 naar de LDP zullen gaan en 52 naar de oppositiepartij Democratische Partij van Japan (DPJ).

Na omstreden besluiten over onder andere hervormingen van het pensioenstelsel en de gang van Japanse militairen naar Irak staat de positie van Koizumi onder druk. Zijn partij had als doel 51 zetels gesteld, bij minder dan 45 zetels zou zijn premierschap in gevaar komen. Analisten meenden dat hem dan weinig anders zou resten dan op te stappen.

Nieuw Komeito, coalitiegenoot in de regering van Koizumi, won flink bij de verkiezingen. Hierdoor blijft er een ruime meerderheid voor de coalitie van waarschijnlijk 139 zetels in de senaat en piekert Koizumi er niet over om af te treden.

Kaartverkoop JC-schaal uitgesteld

Net als in voorgaande jaren zijn er ook dit jaar weer problemen met de verkoop van kaarten voor de wedstrijd om de Johan Cruijff-schaal, de traditionele seizoenopener in de Amsterdam ArenA tussen kampioen en bekerwinnaar. De kaartverkoop is tot nader orde uitgesteld.

De strijd die dit jaar zal gaan tussen Ajax en FC Utrecht levert organisatorisch dermate veel problemen op dat bekendmaking van de definitieve prijs, manier van vervoer en verkoop is uitgesteld. Morgen hopen de clubs meer te weten, waar de verkoop reeds afgelopen zaterdag had moeten starten.

De aanhang van FC Utrecht had gedreigd de wedstrijd te boycotten als de organisatie de reismogelijkheden beperkt zou houden. Uiteindelijk werd het mogelijk om zowel per bus, per trein als per auto (maximaal 300 fans) aan te reizen. Een vervoerskaartje zou voor de Utrechtfan echter op tweemaal een 'retourtje Roda JC' komen (2X26=52 euro), daar kwam dan het ticket nog bij. De hoge prijs voor 33 kilometers viel niet in goede aarde in Utrecht. De gemeente Amsterdam wil daarnaast pas de (goedkopere) trein inzetten als er reeds 60 Utrechtse bussen zijn gevuld. De partijen kwamen er tot op heden niet uit.

Ook PSV fans hebben in eerdere jaren met acties gedreigd, omdat de organisatie in hun ogen in gebreke bleef.

Brandt wil onschuld bewijzen

Christophe Brandt is ontzettend geschrokken van zijn positieve dopingtest. Nu wil hij echter zo snel mogelijk zijn onschuld bewijzen.

Voor de Belgische televisie vertelde Brandt: "Dit is de zwaarste tijd van mijn leven. Ik weet dat ik bij een positieve tegenexpertise waarschijnlijk ontslagen word, maar dat is niet het einde van de wereld. Ik zal vechten om mijn onschuld te bewijzen."

Hij vervolgde: "De UCI-commissaris die me vrijdag het nieuws van de dopingcontrole bracht, was even verrast als ikzelf. Ik heb zeker niet bewust methadon genomen. Hoe het in mijn lichaam gekomen is, weet ik niet."

Over de herkomst van de Methadon, volgens kenners geen stof die wielrenners helpt, is hij zelf ook nog niet uit: "In de drie weken voor de Tour ben ik niet ziek geweest. Ik heb niets genomen, ook geen geneesmiddelen. Dat is zeker. Van waar die methadon komt, weet ik niet zeker. Ik heb wel een idee maar ik wacht nog op de tegenexpertise. Als die positief is dan gaan we wat producten laten onderzoeken."

NEC sneuvelt tegen Cork FC

Voor NEC is het Europees voetbal voor het huidig seizoen al na een ronde weer bekeken. De Nijmeegse vereniging verloor in de Intertotostrijd de return van Cork City FC met 1-0.

Na het doelpuntloze gelijke spel in eigen huis werd het vanmiddag wederom een partij waarin de doelpunten schaars waren. Waar NEC in eigen huis het beste van het spel had, kwam het er nu niet aan te pas. Er werd op z'n Brits gespeeld en daar hadden de Nijmegenaren weinig van terug. Vele duels werden verloren, maar pas vijf minuten na rust kwam het op achterstand. Kevin Doyle maakte de enige goal van de wedstrijd. In de slotfase gooide NEC er nog een offensiefje uit, maar dat mocht niet baten.

"Ik denk dat wij heel slecht zijn begonnen, we verloren de bal snel en speelden te traag, waardoor Cork het spel kon bepalen. En de scheidsrechter is ook een tegenstander geweest vandaag. De twijfelgevallen waren allemaal in het voordeel van hen". "Maar je moet niet vergeten dat wij pas twee weken aan de gang zijn en zij al een maand, anderhalve maand. Zij vonden elkaar makkelijker dan wij", aldus Said Boutahar voor Stadsradio Nijmegen.

Vermiste Femke Stappers is terecht

Icoon Binnenlands nieuwsHet 15-jarige meisje uit het Limburgse Grubbenvorst dat sinds een week werd vermist, is weer terecht. Dat hebben de ouders van het meisje aan de politie gemeld. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Gezien haar emotionele toestand heeft de politie nog niet met het meisje gesproken.

Femke Stappers verliet vorige week zaterdag met haar fiets de ouderlijke woning. Daarna werd niets meer van haar vernomen. De politie ging niet uit van een misdrijf, omdat het meisje volgens haar familie wel eens vaker een paar dagen wegbleef.

Pornoschandaal treft katholieke kerk Oostenrijk

Icoon Buitenlands nieuwsEen priesterseminarie in St. Pölten in Oostenrijk is in opspraak geraakt door de vondst van 'pornografisch' materiaal. Volgens het Oostenrijkse persbureau APA bericht het tijdschrift Profil in de maandageditie over de vondst van 40.000 pornografische foto's. Eerder deze maand moest het hoofd van de seminarie opstappen, nadat de eerste berichten over het schandaal in omloop waren gekomen.

Bisschop Kurt Krenn bevestigde vandaag voor de Oostenrijkse televisie dat hij compromitterende foto's had gezien. Volgens de bisschop waren de foto's het gevolg van 'kwajongenachtige domheden.' Verder zei hij dat de foto's niets met homoseksualiteit van doen hadden.

Schotland en Ierland willen EK 2012

Ierland en Schotland willen samen het Europees kampioenschap voetbal in 2012 organiseren. Een woordvoerder van de Ierse voetbalbond FAI maakte dit zondag bekend.

Al eerder probeerde de landen samen het EK van 2008 binnen te halen, maar dat werd toen aan Oostenrijk en Zwitserland toegewezen.

Als het EK zou worden toegewezen aan Schotland en Ierland, dan zouden de wedstrijden op Iers grondgebied maar in één stadion kunnen worden gespeeld. Alleen het Lansdowne Road in Dublin, dat verbouwd is, voldoet aan de eisen die de UEFA aan stadions stelt voor een EK.

Uitslag achtste etappe Tour de France

In een regenachtige rit door Bretagne heeft Thor Hushovd laten zien de sterkste sprinter te zijn. In een echte krachtsprint versloeg hij de rest van het peloton.

Piil, Tosatto, Scholz en Karsten Kroon zetten in het begin een ontsnapping op touw. Kroon moest deze al snel weer verlaten door een lekke band. De voorsprong groeide langzamerhand naar eerst drie minuten en later zes minuten.

In het peloton hield La Boulangère en zorgde dat met name Piil, die op zes minuten van de gele trui staat, niet te ver kon uitlopen. Tegen het einde begonnen ze met hulp van Domina Vacanze beetje bij beetje de afstand tot de kopgroep te verkleinen.

Met hulp van Quick Step - Davitamon en Crédit Agricole werden de koplopers tien kilometer voor de streep ingerekend.

In de lastige laatste kilometers probeerde Bettini het nog, maar hij kreeg McEwen mee. Kim Kirchen leek het te gaan redden met een klein voorsprongetje, maar Hushovd sprinte nog net over hem heen. De andere sprinters finishten net achter Kirchen.

Etappe-uitslag:
1. Thor Hushovd (Noo) 3.54.22
2. Kim Kirchen (Lux) z.t.
3. Erik Zabel (Dui) z.t.
4. Robbie McEwen (Aus) z.t.
5. Andreas Klöden (Dui) z.t.
6. Tom Boonen (Bel) z.t.
7. Laurent Brochard (Fra) z.t.
8. Stuart O'Grady (Aus) z.t.
9. Oscar Pereiro Sio (Spa) z.t.
10. Danilo Hondo (Dui) z.t.
11. David Etxebarria (Spa) z.t.
12. Allan Davis (Aus) z.t.
13. Michele Scarponi (Ita) z.t.
14. Sergio Marinangeli (Ita) z.t.
15. Francisco Mancebo (Spa) z.t.
16. Matthias Kessler (Dui) z.t.
17. Oscar Sevilla (Spa) z.t.
18. Inigo Landaluze (Spa) z.t.
19. Axel Merckx (Bel) z.t.
20. Joeri Kristov (Oek) z.t.

Klassement:
1. Thomas Voeckler (Fra) 33.03.36
2. Stuart O'Grady (Aus) + 3.01
3. Sandy Casar (Fra) + 4.06
4. Magnus Backstedt (Zwe) + 6.27
5. Jakob Piil (Den) + 7.09
6. Lance Armstrong (VS) + 9.35
7. George Hincapie (VS) + 9.45
8. José Azevedo (Por) + 9.57
9. José Enr.Gutierrez (Spa) + 10.02
10. Erik Zabel (Dui) + 10.06
11. Tyler Hamilton (VS) + 10.11
12. Floyd Landis (VS) + 10.12
13. Santos Gonzalez (Spa) z.t.
14. Bert Grabsch (Dui) + 10.16
15. Francisco Mancebo (Spa) + 10.18
16. Oscar Sevilla (Spa) + 10.19
17. José Luis Rubiera (Spa) + 10.20
18. Manuel Beltran (Spa) + 10.22
19. Vjatsjeslav Jekimov (Rus) + 10.26
20. Jan Ullrich (Dui) + 10.30

Drie Irakezen ter dood veroordeeld

Icoon Irak nieuwsDe politie van Karbala (Irak) heeft bekendgemaakt dat er in Irak voor het eerst sinds de machtsoverdracht weer doodvonnissen zijn uitgesproken. Drie mannen zijn door een rechtbank in Karbala ter dood veroordeeld wegens meervoudige moord en incest plus moord. De drie zijn overgebracht naar de de Abu Ghraib-gevangenis in Bagdad.

Onder de drie veroordeelden zijn twee neven die samen zes familieleden hebben vermoord, onder wie de vader van een van hen. De andere veroordeelde heeft zijn dochter verkracht en vermoord.

De voormalige bestuurder in Irak, Paul Bremer, had een moratorium ingesteld op de doodstraf. De eind vorige maand aangetreden interim-regering had al aangegeven dat de doodstraf zou worden heringevoerd. Wel moeten de vonnissen eerst ter goedkeuring worden voorgelegd aan de president en aan het ministerie van justitie.

Voorlopige punten Silverstone

De voorlopige puntenverdeling van de Grand Prix van Silverstone is bekend. Hoewel we geen problemen verwachten zullen de punten morgenavond na 20:00 uur definitief worden doorgevoerd. Dan worden ook de budgetten aangeapast. Wijzigingen zijn voorbehouden zolang de budgetten nog niet zijn aangepast.

De complete voorlopige puntenverdeling is hier te vinden: Puntenverdeling Silverstone.

Via je persoonlijke pagina kun je ook de voorlopige puntenverdeling voor je team vinden. Die zit achter de samenstelling van de race, in dit geval dus Silverstone. Per behaald punt verdien je ¤ 20.000.

Uitslag GP van Engeland

Michael Schumacher heeft wederom de hoogste plaats op het podium weten te bemachtigen, vlak achter hem kwam de Fin Kimi Räikkönen over de finish op de voet gevolgd door Rubens Barrichello die de derde plaats wist te bemachtigen.

De start was voor Kimi Räikkönen een succes, na de eerste ronde wist hij al een gat te creëren van 3,5 seconden. Barrichello kon na een aantal ronde de snelheid vinden en begon langzaam het gat weer dicht te rijden, diezelfde Barrichello ging verrassend vroeg in de negende ronde al de eerste pitstop maken. Twee ronden later kwam Räikkönen ook binnen, dit was het moment waar de strategie van Michael Schumacher duidelijk begon te worden, de Duitser reed veel langer door en zat dus al op een twee-stops strategie.

De Brit Jenson Button eindigde naast het podium met Juan Pablo Montoya achter zich, verrassend is de zesde positie van Giancarlo Fisichella. De Italiaan startte vanaf de laatste positie, door het wisselen van de motor werd hij sowieso al 10 plaatsen terug gezet en was voor Sauber reden genoeg om geen tijd neer te zetten tijdens de kwalificatie en vanaf achteraf te starten.

Opmerkelijk was de enorme crash van Jarno Trulli, aan het einde van Bridge brak de linker achterophanging af. Dit gaf een enrome ravage op de baan waardoor de safetycar op de baan moest komen, uiteindelijk liep het met Trulli allemaal goed af al moest hij zich wel even melden in het medisch centrum. De Fransman Olivier Panis stond eveneens langs de baan, door het afgaan van het brandblussysteem in zijn wagen kon hij niets meer zien.

De volledige uitslag:


Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Michael SchumacherScuderia Ferrari 1:24:42.700
2 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes + 2.130
3 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari + 3.114
4 Jenson ButtonBAR Honda + 10.683
5 Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1 + 12.173
6 Giancarlo FisichellaSauber Petronas + 12.888
7 David CoulthardMcLaren Mercedes + 19.668
8 Mark WebberJaguar Racing + 23.701
9 Felipe MassaSauber Petronas + 24.023
10 Fernando AlonsoRenault F1 + 24.835
11 Takuma SatoBAR Honda + 33.736
12 Marc GeneBMW Williams F1 + 34.303
13 Cristiano da MattaToyota Racing + 1 ronde
14 Christian KlienJaguar Racing + 1 ronde
15 Nick HeidfeldJordan Ford + 1 ronde
16 Gianmaria BruniMinardi F1 + 4 ronden
- Giorgio PantanoJordan Ford spin
- Jarno TrulliRenault F1 ophanging
- Zsolt BaumgartnerMinardi F1 motor
- Olivier PanisToyota Racing brandblusser

Illegale coureur rijdt in op baancommissaris

Icoon Binnenlands nieuwsOp het racecircuit in Lelystad is een 46-jarige man uit Sneek met zijn auto ingereden op een baancommissaris. De man scheurde illegaal op de slipbaan en de baancommissaris maande hem tot stoppen. Vervolgens gaf hij vol gas en nam het slachtoffer vijftig meter mee.

De 51-jarige baancommissaris bleef haken en stuiterde daarna nog een paar keer over het asfalt. Hij liep slechts wat kneuzingen en schaafwonden op. De man ging er vervolgens vandoor, maar de politie kon hem even later na een achtervolging bij Emmeloord tot stoppen dwingen en arresteren. Hij zit vast op verdenking van poging tot doodslag.

Cippolini laat WK schieten

Mario Cipollini, die vrijdag voor de zesde etappe van de Tour de France afstapte, zal dit jaar nog slechts enkele criteria rijden. Zijn ploeg Domina Vacanze heeft dit zaterdag medegedeeld.

De 37-jarige Italiaan verklaarde dat zijn opgave in de Tour nog te wijden was aan zijn valpartij in de laatste Giro.

Cipollini maakt al geen best seizoen door. De Wereldkampioen van 2002 won dit jaar slechts twee maal een rit, een rit in de Ronde van de Middellandse Zee en een rit in de Ronde van Georgia. Sinds zijn debuut in het profwielrennen in 1989 heeft hij 180 overwinningen behaald.

100-jarige vestigt wereldrecord sprinten

Icoon Buitenlands nieuwsDe 100-jarige Zuid-Afrikaanse Phil Rabinowitz heeft dit weekeinde de 100 meter voor 100-jarigen in 30,86 seconde gelopen. Dat is goed voor een nieuw wereldrecord. Met zijn prestatie haalt de inwoner van Kaapstad het Guinness Book of Records.

Hij liep bijna zes seconden sneller dan de honderdjarige Oostenrijker Erwin Jakulski twee jaar geleden. Volgens ingewijden liep Rabinowitz vorige week nog een betere tijd van 28,7 seconden, maar die sprint kon toen niet officieel erkend worden omdat de elektronische klok vastliep.

Subheader
''Ik voel me geweldig'', aldus Rabinowitz

70.000 dieren dood door kou in de Andes

Sinds eind juni zijn in de Andes, in het zuidoosten van Peru, zo’n zeventigduizend lama’s, alpaca’s en geiten omgekomen. De dieren zijn het slachtoffer geworden van de ongebruikelijke kou die het gebied teistert. Dit hebben Peruaanse autoriteiten bekend gemaakt, zo meldt de Gazet van Antwerpen.

Ook zo’n tachtigduizend mensen ondervinden hinder van de lage temperaturen. De wegen naar de bergdorpen die zich drieduizend meter boven zeeniveau bevinden, zijn bedekt met een halve meter sneeuw. Veel bewoners van het gebied hebben te kampen met aandoeningen aan de luchtwegen.

De laagst gemeten temperatuur in het gebied is op dit moment -18 graden Celsius.

Maria de Lourdes Pintasilgo overleden

SubheaderMaria de Lourdes Pintasilgo, de enige vrouwelijke premier uit de geschiedenis van Portugal, is vandaag overleden.

Pintasilgo was premier in 1979. Ze was na de anjerrevolutie die in 1974 na dertig jaar een eind maakte aan de dictatuur in Portugal ook een aantal keer minister. Ook was ze ambassadeur bij UNESCO. In 1987 werd ze voor de Socialistische Partij in het Europees Parlement gekozen.
Pintasilgo is 74 jaar oud geworden.

Uitslag finale Gstaad

Roger Federer heeft het ATP toernooi in Gstaad gewonnen. De Zwitser won in de finale met 6-2, 6-3, 5-7 en 6-3 van de Rus Igor Andrejev.

Het was de eerste ATP-toernooizege van de tweevoudige Wimbledon-winnaar in eigen land. Vorig jaar verloor hij de finale in Gstaad van Jiri Novak en in 2000 en 2001 was hij verliezend finalist in Basel.

De eerste twee sets gingen vrij makkelijk naar Federer, maar in de derde set herstelde Andrejev met een break en dwong een vierde set af. Daarin gaf Federer na een vroege break de wedstrijd niet meer uit handen.

Yakubu naar Vitesse

Abubakari Yakubu speelt aankomend seizoen op huurbasis voor Vitesse.

Ajax en Vitesse waren het al eerder deze week eens geworden over een overgang, en nu is ook de middenvelder tot een akkoord gekomen met de ploeg uit Arnhem. De 22-jarige Yakubu mocht van trainer Ronald Koeman vertrekken bij Ajax. Hij zal zich aankomende maandag op de training melden bij de club uit het Gelredome.

Yakubu speelt sinds het seizoen 1999/2000 voor Ajax en scoorde in de 65 competitiewedstrijden die hij voor de Amsterdammers speelde geen enkel doelpunt.

Man schiet echtgenote neer

Icoon Binnenlands nieuwsEen 23-jarige man heeft vannacht in de buurt van Groningen zijn 22-jarige echtgenote neergeschoten. Hij meldde zich in de vroege morgen bij een Gronings politiebureau met zijn zwaargewonde vrouw op de achterbank van zijn auto.

De vrouw is in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis. De man is aangehouden en wordt verhoord. Over de aanleiding van de schietpartij kon een woordvoerder van de politie Groningen geen mededelingen doen. Een rechercheteam onderzoekt de zaak.

Ontsnapte moordenaar aangehouden

Icoon Algemeen nieuwsEen Nederlands arrestatieteam heeft een 29-jarige Belg opgepakt die twee weken geleden ontsnapte uit een Belgische gevangenis. De man moet nog 25 jaar doorbrengen in een Belgische cel wegens moord, doodslag en zware mishandeling. Hij had zich verschanst in een pand in Heerlen.

De politie Limburg Zuid kreeg concrete aanwijzingen dat de man zich daar bevond en kon de crimineel zonder problemen arresteren. De 29-jarige man wist eerder al uit een Zweedse gevangenis te ontkomen. Ook Zweden heeft daarom om zijn uitlevering gevraagd. Hij heeft daar nog tien jaar cel openstaan wegens een drugsdelict.

Geen geld, maar wapen voor voetbalticket

boppie1970 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsNormaal moet je om een toegangsbewijs te krijgen voor een voetbalwedstrijd geld betalen, maar mensen die een oefenduel van Haïti tegen Brazilië willen bijwonen moeten een wapen inleveren om een kaartje te kunnen bemachtigen. Deze opmerkelijke 'prijs' wordt gevraagd in de hoop dat op Haïti het aantal illegale wapens omlaag gaat.

Op 18 augustus komt Brazilië in Port-au-Prince de wedstrijd spelen. Een week voor aanvang kunnen de Haïtianen hun schiettuig omruilen voor een kaartje. De organisatie heeft er bewust voor gekozen de 'kaartverkoop' eerder te houden, uit angst voor mensen die zich op het laatste moment bedenken en hun wapen in de supportersmassa voor andere doeleinden aanwenden.

In Haïti is het al een tijdlang onrustig. In februari was er een bloedige opstand tegen president Aristide die het land verliet. Vorige maand arriveerden Braziliaanse soldaten om de rust te herstellen. Zij zijn onderdeel van de stabilisatiemacht van de VN.

Indiërs in 2035 talrijker dan Chinezen

Icoon Buitenlands nieuwsIndia heeft bekend gemaakt dat het volgens de prognoses in 2035 qua bevolkingsaantal het grootste land in de wereld zal zijn. India zal dan 1,46 miljard inwoners tellen. Nu heeft China nog de meeste inwoners (te volgen op de bevolkingsklok).

In maart 2001 telde India al 1,029 miljard inwoners. Dat aantal zal zich snel vermeerderen. In de periode tussen 1991 en 2001 kwamen er 182 miljoen Indiërs bij, dat is vergelijkbaar met de complete bevolking van Brazilië. Er zullen meest jongens worden geboren, daar aan dat geslacht de voorkeur wordt gegeven. Het aantal abortussen op meisjesfoetussen neemt alsmaar toe.

Het land heeft nu reeds te kampen met problemen die de overbevolking opwerpt. Zo kan van de huidige bevolking 35% lezen noch schrijven.

Overzicht na etappe 7

Hieronder vind je een overzicht van de bijzonderheden en de klassementen in de Tour de France na etappe zeven.

Straffen
Christophe Rinero (RAGT Semences-MG Rover): een boete van 50 SF en 20 strafseconden voor het langdurig rijden achter de ploegwagen

Teamchef RAGT Semences-MG Rover: een boete van 200 SF voor het vergrijp van Rinero

Gilberto Simoni (Saeco): wederom een straf van 100 SF (Zwitserse Frank) voor het niet tekenen van de startlijst

Rik Verbrugghe (Lotto-Domo): een straf van 100 SF voor het niet tekenen van de startlijst

Rene Haselbacher (Gerolsteiner): opgave wegens niet gestart

Sven Montgomery (Gerolsteiner): opgave

Blessures
Anrea Noè (Alessio-Bianchi) en Andrea Peron (Team CSC): pijn in de rechterpols
Sven Montgomery (Gerolsteiner): scheurtje in rechtersleutelbeen
Tyler Hamilton (Phonak) en Sylvain Chavanel (Brioches La Boulangère): rugpijn
Jens Voigt (Team CSC): insektenbeet
Unai Etxebarria (Euskaltel-Euskadi): snee in derde vinger van van de rechterhand
Paolo Bettini (Quick.Step-Davitamon): liet foto's maken van een vinger aan de rechterhand
Angel Vicioso (Liberty Seguros): aanhoudende blessure na de val in etappe 5, wonden aan de kin en handen

Etappe 7
1 Filippo Pozzato - Fassa Bortolo 4.31'34"
2 Iker Flores - Euskaltel z.t.
3 Francisco Mancebo - Illes Balears z.t.

Geel
1 Thomas Voeckler - Brioches la Boulangere 29.09'14"
2 Stuart O'Grady - Cofidis 3'01"
3 Sandy Casar - Francaises des Jeux 4'06"

Groen
1 Stuart O'Grady - Cofidis 131 pnt
2 Robbie McEwen - Lotto Domo 130
3 Danilo Hondo - Gerolsteiner 123

Berg
1 Paolo Bettini - Quick Step Davitamon 20 pnt
2 Janeck Tombak - Cofidis 14
3 Jens Voigt - CSC 9

Wit
1 Thomas Voeckler - Brioches la Boulangere 29.09'14"
2 Sandy Casar - Francaises des Jeux 4'06"
3 Matthias Kessler - T-Mobile 10'49"

Alle uitvallers na etappe 6:
Gonzalez (Eus), Velo, Petacchi (FB), Bessy (Cof), Hary (Bri), McGee (FDJ), Gates, Brandt (Lot), Fagnini, Cipollini (Dom), Seigneur (RAG), Haselbacher, Montgomery (Ger)

Uitslag oefenwedstrijden 10-07

Roda JC is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een magere 0-2 overwinning op de amateurs van Blerick.

Vooral in de eerste helft waren er genoeg kansen maar er werd geen eentje verzilverd. Sergio was de matchwinnaar, in de 60e en de 88e minuut scoorde hij, waardoor de eindstand 0-2 werd.

Uitslag Oefenwedstrijden 10 Juli


ADO Den Haag - Yeovil Town (Eng) 2-3
Doelpunten ADO Den Haag : Polak, Pronk.

Kogge Express elftal -AZ 1-3
Doelpunten AZ : Nelisse 2x, Landzaat.

FC Twenterand - FC Twente 1-6
Doelpunten FC Twente : Cziommer 4x , N'Kufo, Shoukov.

FC Utrecht - Regio team 6-1
Doelpunten FC Utrecht : Calabro, di Tommaso, de Jong, Tanghe, Alisic, van der Haar.

Blerick - Roda JC 0-2
Doelpunten : Sergio 2x

Rheden - Vitesse 0-7
Doelpunten: Hofs 3x, Amoah 2x, Knopper, de Meersman.

SDO - De Graafschap 1-3
Doelpunten De Graafschap: Haklander 2x, Van Beukering

RKDSV - Willem II 0-12
Doelpunten: Gorris 5x, Caluwé 3x, Mourad, Kolsi, Bobson, ed.

BMC Berlicum - RKC Waalwijk 1-9
Doelpunten RKC: Hoogendorp 2, Redan, Janssen, Fuchs, Van de Velde,
Teixeira, Molhoek, ed

St. M'Gestel - FC Den Bosch 0-11
Doelpunten: Powel 5x, Schulp 2x, Cas, Schut, Biekman, Van de Laak.

The Levitron, de 'Anti-Zwaartekracht tol'

Was het een aantal jaren enkel mogelijk met een supergeleidende magneet een kleinere magneet te laten zweven, nu kun je je vrienden in je woonkamer versteld laten staan met een magische tol die op onzichtbare krachtvelden zweeft: De Levitron Omega "The Amazing Anti-Gravity Top". Het heeft geen stroom nodig, en er zijn geen draadjes bevestigd. Is dit onzin of werkt het echt? FOK! heeft het voor je onderzocht.


EU kent wel haar koeien, niet haar inwoners

De Europese Unie weet precies hoeveel koeien er in haar 25 lidstaten aanwezig zijn, maar weet niet hoeveel inwoners elk land precies heeft. Dit bleek uit een interview dat de Belgische krant l'Echo had met de directeur-generaal van Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek.

Michel van den Abeele gaf aan dat hij van mening is dat de EU-leiders moeten stoppen met het verlangen van onbelangrijke data. "Dankzij de gekke koeienziekte weten we precies hoeveel rundvee er in Europa rondloopt. Maar we hebben geen precieze getallen omtrent de inwoneraantallen", aldus Van den Abeele.

Volgens de website van Eurostat telde de EU in 2001 80.587.601 runderen. Er leven ongeveer 450 miljoen mensen in de lidstaten.

Dossier over diensttijd Bush 'kwijt'

Dirkjuh, LiamP en Nuongirl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het dossier over de militaire dienst van de Amerikaanse president George Bush in de Nationale Garde is 'kwijt'. Het Amerikaanse ministerie van Defensie (Pentagon) heeft bevestigd dat de documenten zijn vernietigd. Er bestaan al lange tijd twijfels over de diensttijd van de president, nu ruim dertig jaar geleden. De Democratische tegenstanders van Bush beweren dat hij flink de kantjes eraf heeft gelopen.

Officieel zou Bush gedurende een jaar tijdelijk in de staat Alabama gestationeerd zijn als eerste luitenant bij de Air National Guard van zijn thuisstaat Texas. Veel van zijn leeftijdgenoten zaten in die tijd in Vietnam. Maar soldaten die ook in Alabama bij de Garde dienden, kunnen zich hem niet herinneren uit die tijd.

Volgens het ministerie van Defensie zijn microfilms met daarop de gegevens van talloze militairen uit de periode 1972 en 1973 in 1996 en 1997 tijdens een restauratieproject vernietigd. Hierbij zaten toevallig de gegevens van Bush.

Het Witte Huis wilde gisteren geen commentaar geven.

Jongetje valt uit rijdend busje en overlijdt

Een vierjarig jongetje uit Zwitserland is gisteravond overleden nadat hij werd overreden door een bestelbusje. Het ventje was kort daarvoor uit het voertuig gevallen.

Door nog onbekende oorzaak opende de schuifdeur zich toen het busje zich in beweging zette. Het slachtoffertje viel uit de wagen en kwam onder de wielen terecht. Hij raakte zodanig gewond dat hij enige tijd later in het ziekenhuis overleed.

Het jongetje had met een aantal andere kinderen en twee vrouwen een uitstapje ondernomen. Ze waren juist aan de terugreis begonnen toen het ongeval plaats had.

Al 41 fouten gevonden in Spider-Man 2

HiDDeN84 had ons via de nieuws-submit te melden:

SpidermanIn de film Spider-Man 2 zijn al 41 fouten gevonden. Op de website Moviemistakes.com zijn de fouten samengebracht. Toch doet het de film geen schade. De film bracht in het openingsweekend al een recordopbrengst op.

Spider-Man 2 bevat tot nu toe, op twee films na, de meeste fouten van het jaar. In de eerste Spider-Man film werden uiteindelijk 106 fouten gevonden.

Ketchup in de strijd tegen Kerry

Hanz0 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon US verkiezingen 2De keuze van ketchup als politiek strijdmiddel. Aanhangers van de Amerikaanse president George W. Bush roepen de kiezers op hun politieke voorkeur voortaan ook te laten blijken in de keuze van hun ketchup. Marktleider Heinz is namelijk te nadrukkelijk gelieerd aan de Democratische presidentskandidaat John Kerry.

W-KetchupKerry is getrouwd met Teresa Heinz, erfgename van het ketchup-imperium. Haar eerste man was Heinz-nazaat Henry John Heinz III, die in 1991 omkwam bij een vliegtuigongeluk. De erfenis maakte Teresa Heinz schatrijk.

Als alternatief voor de rode saus van Heinz is daarom W-Ketchup op de markt gekomen, volgens de fabrikant in tegenstelling tot de Heinz-producten 'volledig Amerikaans'. In de aanprijzing voor het merk schrikken de makers niet terug voor een sneer naar de Democraat Kerry. "Kies voor Heinz en je steunt Teresa en de privéjet van haar man. Kies voor W-Ketchup dan steun je ook het Vrijheid Alliantie Studiebeurs Fonds dat beurzen verstrekt aan de kinderen van de dappere helden die sneuvelden op het slagveld."

Overigens was Henry John Heinz III tot zijn dood senator voor de Republikeinen. Teresa Heinz en haar nieuwe echtgenoot John Kerry zouden geen bemoeienis hebben met de leiding van het Heinz-imperium.

Koers van Ajax stijgt explosief

Het aandeel AFC Ajax op de Amsterdamse beurs is het afgelopen half jaar met 57 procent gestegen. Hiermee is de huidige koers de hoogste sinds vier jaar en is het aandeel een van de best presterende van de afgelopen zes maanden. Waarom het aandeel zo is gestegen is onduidelijk. Ajax werd vorig jaar echter wel kampioen en begon deze week weer met trainen.

De uitblinkers op de Amsterdamsebeurs bestonden afgelopen halfjaar voor het merendeel uit bedrijven die de afgelopen jaren met grote problemen kampten. Zo stegen Getronics, Hagemeyer en Numico.

Bedrijven die moesten inleveren waren verzekeraar Aegon en beursbedrijf Van der Moolen.

Garnalenvissen met een vuurwapen

De spanningen tussen Nederlandse en Duitse vissers zijn afgelopen week zo hoog opgelopen dat ze zelfs vuurwapens meenemen wanneer ze uitvaren. ” Die jongens zijn nauwelijks meer tegen te houden”, zo laat M.van der Ploeg van een visbedrijf in Groningen de Telegraaf weten.

De afspraak is dat garnalenvissers hun vangst beperken tot tweeduizend kilo. Een aantal Wieringse vissers heeft aangegeven zich hier niet aan te houden. Duitse vissers die de afspraak wel nakomen, hebben vorige week opvarenden van een Nederlandse boot met eieren en jeneverflessen bekogeld.

De bedoeling van het instellen van de quota is dat de prijs van garnalen weer gaat stijgen. Mede als gevolg van het weer is de omzet niet zo hoog als werd verwacht.

Davids definitief naar Inter

Edgar Davids speelt de komende drie jaar bij Internazionale. De Italiaanse club heeft dit zondag bekend gemaakt.

Al eerder meldde de Italiaanse krant Gazetta dello Sport dat Davids naar Inter ging.

De middenvelder, die de afgelopen seizoenen onder contract stond bij Juventus werd in de afgelopen winterstop verhuurd aan Barcelona. Met de Catalaanse club kon hij het niet eens worden over een contract.

De Italiaanse club is erg blij met zijn komst. "De kwaliteiten van Davids als speler waren al bekend, maar we waren vooral onder de indruk van wat hij in die paar maanden heeft laten zien bij Barcelona. Zijn vechtlust en enthousiasme hebben Barcelona naar een hoger niveau gebracht", aldus Inter-voorzitter Giachinto Facchetti op de site van de Italiaanse club.

Modder en organisch spul in ringen Saturnus

Nieuwe observaties door de Cassini sonde bij Saturnus hebben aangetoond dat de ringen viezer zijn dan voorheen werd gedacht. De binnenste gebieden blijken vol te zitten met stenen, modder en organisch materiaal.

De Cassini is op 30 juni door de ringen van Saturnus gevlogen en heeft beelden gemaakt in ultraviolet licht, en zijn gecombineerd met infrarode beelden. De nieuwe gegevens ondersteunen de hypothese dat de ringen ontstaan zijn doordat een ijsachtig object uit het buitenste van het zonnestelsel door de zwaartekracht van Saturnus uiteengebroken is, en zo het ringenstelsel vormde.

Larry Esposito van de University of Colorado in Boulder vertelt space.com dat het materiaal van de ringen op modder lijkt. Niemand weet zeker waar het van gemaakt is, maar waarschijnlijk bestaat het uit zanddeeltjes en organisch materiaal - stenen en ander vuil zoals op de Aarde. Er wordt ook gedacht dat het ijs uit water bestaat gemixt met andere bevroren substanties als ammoniak.


Echte foto van Saturnus gemaakt door de Cassini. Klik foto om te vergroten.

Allochtonen starten vaker eigen bedrijfjes

Steeds meer allochtonen in Nederland starten een eigen bedrijf. Het aantal 'allochtone bedrijfjes' groeit zelfs spectaculair. In 5 jaar nam het aantal migranten met een eigen onderneming toe met 44%, bij autochtonen bleef dat steken op slechts 2%. Sinds 1998 kwamen er 63.000 bedrijven bij. 25% daarvan kwam voor rekening van allochtonen, hoewel ze maar 9% uitmaken van de beroepsbevolking

Het zijn vooral Turkse Nederlanders die het goed doen. In 1998 leidden ze nog 4.000 bedrijven, vorig jaar waren dat er 10.000. Als die trend doorzet, hebben Turken volgend jaar naar verhouding vaker een eigen bedrijf dan autochtonen.

Volgens Amina Saydali, van de Marokkaanse ondernemersvereniging Ammam, komt het grote allochtonen dat een eigen bedrijfje begint vooral doordat jongeren zich vaak niet thuisvoelen in een Nederlands bedrijf. Bovendien is voor Marokkanen het ondernemersschap logisch. Marokko heeft veel bedrijfjes. Directeur F. Canah van de Turkse ondernemersvereniging Annifer meent dat óók de hogere opleiding van de tweede generatie allochtonen meespeelt. ,,Ze hebben vaker een doortimmerd plan en krijgen daardoor eerder en meer krediet van banken''. Ook Surinamers kiezen vaker voor een eigen bedrijf. Vijf jaar geleden was 3,5% van de werkende Surinamers eigen baas, nu is dat 4,5%. Antillianen en Arubanen blijven daarentegen achter.

Als belangrijkste reden voor de gestegen populariteit van allochtonen voor het starten van eigen bedrijf wordt het kopiëren van succesvolle niches (afnemers met specialistische wensen) genoemd. Na groentewinkels, bakkers en slagers, zijn dat vooral kapperszaken, telecomwinkels en gespecialiseerde marketingbureaus.

Het economisch instituut EIM becijferde onlangs dat bedrijven met allochtone leiding nauwelijks vaker bankroet gaan dan ondernemingen onder een autochtone directeur.

[Update] Dode en zwaargewonden treinbotsing

Icoon Binnenlands nieuwsDrie personen zijn zaterdagavond zwaargewond geraakt toen de auto waar zij inzaten bij het Limburgse America op een trein botste. Als gevolg van het ongeluk is het treinverkeer in de regio een groot deel van de avond ontregeld geweest. De spoorwegovergang wordt met bellen en knipperlichten beveiligd.

Toen de auto met de drie slachtoffers de overweg wilde oversteken, kwam het voertuig in aanraking met de stoptrein naar Eindhoven. De auto werd door de aanrijding tegen een schakelkast geslingerd, die daardoor volledig verwoest werd. Als gevolg hiervan kunnen drie overwegen in de buurt niet meer bediend worden en blijven ze gesloten voor verkeer. Het herstel van de schakelkast kan enkele dagen gaan duren.

Update 11:25
Inmiddels is één van de slachtoffers overleden. De inzittenden van de auto waren een 26-jarige vrouw uit Wanssum en een 13-jarige tweeling uit Venray; één van die kinderen is overleden. De politie vermoedt dat de vrouw eerst op een goederentrein heeft gewacht, maar de stoptrein die daarna kwam niet heeft gezien.

Aanslag in Afghanistan eist levens

In een drukke winkelstraat in de West-Afghaanse stad Herat zijn tenminste vijf mensen omgekomen bij een bomaanslag. Bij de aanslag raakten twintig tot dertig personen gewond. Het explosief ontplofte pal voor een politiebureau. De slachtoffers zijn vier kinderen en een vrouw.

Toen de explosie plaatsvond was er in Herat, een stad in handen van anti-Talibanstrijders en de krijgsheer gouverneur Ismail Khan, een bijeenkomst over ontwapening aan de gang. "Vijanden van dit land", waren verantwoordelijk voor de aanslag, aldus een politiecommandant.

In de aanloop naar de presidentsverkiezingen van oktober dit jaar, wordt Afghanistan geteisterd door een golf van geweld. De verkiezingen zijn de eerste sinds de val van het fundamentalistische Taliban-bewind in 2001. Ze werden dit jaar al twee maal uitgesteld.

Engelse slakken en wormen beschermd

In Engeland is een nieuwe wet aangekondigd voor dierenwelzijn, die bepaalt dat onder meer slakken, wormen en ander 'ongedierte' in de tuin niet zomaar gedood mag worden. Mensen die de wet overtreden lopen het risico een geldboete te krijgen en mogelijk zelfs de cel in te moeten.

De Britse regering verklaarde dat insecten, slakken en andere bezoekers van tuinen onder de strekking van deze wet voor dierenwelzijn kunnen vallen als wetenschappelijk kan worden aangetoond dat de dieren pijn kunnen lijden.

In tuinminnend Groot Brittannië is onthutst gereageerd op deze nieuwe wet.

Hengelo geplaagd door graffitispuiters

In Hengelo hebben graffitispuiters grote schade aangericht. In de nacht van donderdag op vrijdag zijn op zo’n zestig plaatsen in de stad kreten en namen aangebracht, zo laat Tubantia weten.

Muren en ramen van onder andere een belastingkantoor, een coffeeshop, een fietsenzaak, een drukkerij en een parketzaak werden beklad. Ook garagedeuren, huizen en auto‘s werden niet ontzien. Van een aantal auto’s werden ook de spiegels afgetrapt.

Bijna overal zijn de woorden ‘droid’ en ‘saifa’ en een aantal Chinese tekens teruggevonden. Het zijn waarschijnlijk de ‘tags’, de handtekeningen, van de graffitispuiters.”Het idee dat ze hier geweest zijn vind ik naar. Ze hebben geen idee wat ze de mensen aandoen. Er is hier pas ingebroken en nu dit weer”, zegt Freriksen die eigenaar is van één van de bekladde panden.

Inmiddels hebben ongeveer tien mensen aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Rare terugkeer Fulham op oude nest

De Engelse club Fulham keerde afgelopen zaterdag na een paar jaar afwezigheid terug in hun oude stadion Craven Cottage, met de vriendschappelijke wedstrijd tegen Watford.

Ondanks de hoge snelheid van het spel van beide clubs bleef de stand 0-0.

De wedstrijd werd opmerkelijk toen scheidsrechter Peter Walton tijdens de rust de wedstrijd stopte. Volgend de richtlijnen van de FIFA mogen clubs in officiële vriendschappelijke wedstrijden slechts zes wisselspelers inzetten.

Beide clubs hadden in de eerste helft al dit maximale aantal ingezet en waren ook van plan om na de pauze door te gaan met het inzetten van vervangers. Arbiter Walton durfde dit niet aan, wijzend op de FIFA-regels, en staakte daarom de wedstrijd.

De beide clubs willen het duel echter uitspelen. Een van de grensrechters nam het fluitje over en de stadionomroeper lichtte het publiek in dat de tweede helft een exhibition match (een showpotje) werd, om eventuele problemen met de FIFA te voorkomen.

Beide coaches gebruikte in totaal meer dan 40 wisselspelers. Coach Lewington van de Watford kraakte de regels af. " Het is belachelijk om al zo vroeg in het seizoen van de spelers te eisen dat ze 90 minuten moeten spelen, " aldus Lewington en trainer Coleman van Fulham was het hier mee eens.

Australië opent jacht op haai

De autoriteiten in West-Australië hebben de jacht geopend op een of meerdere haaien. Er wordt met behulp van helikopters en een boot naarstig gezocht naar de haai(en) die zaterdag een 29-jarige surfer doodde.

Een ooggetuige vertelde hoe een haai uit het water kwam en zich in de surfplank van de surfer vastbeet. Vermoedelijk zette een andere haai zijn tanden in het middenrif van de man uit Perth toen hij in het water viel. Volgens de ooggetuige duurde de aanval nog geen 45 seconden, maar de surfer was al dood voordat omstanders de man op het strand hadden getild.

Op de Australische televisie werden beelden vertoond van de surfplank waarvan de achterkant compleet was weggebeten. Vrienden van de man zijn in shocktoestand opgenomen in het ziekenhuis.

Braziliaan Emerson depressief

De Braziliaanse international Emerson zegt depressief te zijn als gevolg van de slepende onderhandelingen tussen AS Roma en Juventus.

Emerson liet zaterdag een officiële doktersverklaring bezorgen bij AS Roma, waarin staat vermeld dat de middenvelder kampt met een depressie en daardoor niet in staat is om zich dinsdag 13 juli te melden tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen.

De 28-jarige Emerson wil graag vertrekken bij Roma, maar heeft nog een contract bij de club tot 2005. Begin Juni meldde hij dat hij een akkoord had gesloten met Juventus, waar voormalig Roma-coach Fabio Capello trainer is. Maar de onderhandelingen tussen de twee clubs willen niet echt vlotten. Roma wil 15 miljoen euro voor Emerson, terwijl Juventus niet meer dan 8 miljoen euro wil betalen voor de verdedigende middenvelder.

Irakezen herhalen ultimatum over Filipijn

Icoon Irak nieuwsDe gijzelaars van een Filipijnse chauffeur hebben hun dreigement om hem te doden herhaald. Voor vanavond 21.00 uur moeten de Filipijnen hebben bekend gemaakt dat hun legermacht wordt teruggetrokken, anders zal de man gedood worden.

Gisteren werd al ten onrechte gemeld dat de man vrij was gelaten. De Filipijnse regering had al besloten het mandaat van de 51-koppige strijdmacht in Irak na 20 augustus niet te verlengen.

Veel doden bij overstromingen India en Bangladesh

Icoon Buitenlands nieuwsMoessonregens met daarop volgend overstromingen hebben in India en Bangladesh zaterdag zeker 22 mensen het leven gekost. In de oostelijke Indiase deelstaat Bihar vielen al 11 doden. Dat zelfde aantal viel in het buurland Bangladesh te betreuren.

Alleen al dit jaar hebben de moessonregens in heel India aan minstens 144 mensen het leven gekost. In Bangladesh zijn tot nu toe negentien mensen omgekomen.

Dode bij aanslag in Tel Aviv

Zondachtochtend is er in Tel Aviv een dode gevallen bij een explosie in een bushalte. Volgens de politie raakten 21 anderen gewond bij de aanslag.

De Al Aqsa Martelaars Brigade, een Palestijnse militante groep heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. Deze groep heeft banden met de Fatah-organisatie van de Palestijnse leider Yasser Arafat.

Drie maanden lang werden er geen aanslagen gepleegd door Palestijnen. Tien dagen geleden oordeelde het Internationaal Gerechtshof nog dat de afscheidingsmuur op de Israëlische Westoever illegaal is en dus moet worden weggehaald.

De politie verklaarde dat de explosieven aan de kant van de weg waren neergezet. De bom ontplofde in de buurt van een bus.

Die goeie ouwe tijd...

Vroeger was alles anders. Ook internet. Mijn eerste internet-ervaringen, nu al weer bijna 15 jaar geleden, verliepen via een groot, traag en log systeem. Volledig character based. Dus alleen maar letters en cijfers op een scherm. Groen of amber-kleurig op een zwarte achtergrond. Unix, vt220, voor de bejaarden onder ons.
Later kwam het onder windows, en werd het grafisch. Het web werd geboren, met browsers als Mosaic. De echte die-hards vonden dat maar niets: windows was voor mietjes, die niet konden lezen, die zo stom waren dat ze alleen maar als zombies iets aan konden wijzen met een muis!

Rehhagel zegt nee tegen Duitsland

Otto Rehhagel heeft de aanbieding van de Duitse voetbalbond om bondscoach van Duitsland te worden afgewezen.

De succescoach, die met Griekenland Europees kampioen werd, heeft nog een tweejarig contract bij de Griekse voetbalbond en wil dat uitdienen.

Franz Beckenbauer, lid van de commissie die voor de DFB een nieuwe bondscoach zoekt, zei dat hij en Rehhagel een lang gesprek hadden gehad maar dat Rehhagel het bod helaas heeft afgeslagen.

De opvolging van de opgestapte Rudi Völler blijft daar mee een lastige zaak. Al eerder bedankte Ottmar Hitzfeld , de eerste keus, voor de baan.

Kwalificatiesysteem onder vuur

Na de regendans van gisteren in de eerste kwalificatie, is opnieuw het kwalificatiesysteem onder vuur genomen. Tegenstanders zijn boos over de farce die de teams er gisteren van maakten.

Ron Dennis, zelf van McLaren, was met name boos op Ferrari, omdat beide rijders met fouten probeerden te verbergen dat ze bewust langzamere ronden reden. Daarnaast deden Jaguar, BAR en Williams mee met het hele spel van langzame ronden rijden. Volgens sommigen toont dit de fout van het kwalificatiesysteem, maar ook dat veel teams geen rekening houden met de toeschouwers.

Michael Schumacher gaf achteraf toe opzettelijk te zijn gespind: "Laten we zeggen dat er strategische redenen voor mijn spin waren." Ook Rubens Barrichello gaf aan dat het teamtactiek was: "We hoorden dat het misschien zou gaan regenen, dus dachten we dat het beter was om te proberen wat langzamer te rijden en wat eerder in de kwalificatie te rijden."

De FIA heeft aangegeven geen maatregelen te treffen tegen de teams. Bernie Ecclestone vond dat het niet de schuld van de teams is, maar van het kwalificatiesysteem en bepleitte wederom een nieuw kwalificatiesysteem.

Simoni wilde afstappen

Gilberto Simoni was gisteren zeer dichtbij afstappen. Hij zat al in de auto van zijn ploegleider, maar stapte toch weer op.

Simoni was vrijdag ook een slachtoffer van de valpartij en had zaterdag nog flink last van heup. Doordat de Tour tot nu toe verre blijft van wat Simoni ervan had gehoopt, besloot hij na 22 kilometer af te stappen. Zijn ploegleider overtuigde hem om door te rijden, waarna hij 27 kilometer later bij het peloton kon aansluiten.

Na afloop van de rit leek zijn moraal weer een stuk beter: "Ik ga proberen in koers te blijven, want anders gooi ik al het werk dat ik hiervoor heb verricht, overboord. Hopelijk kan ik het tot de rustdag van maandag redden. Ik hoop dat mijn Tour in de bergen echt begint."

Kom leuk langs, en blijf anders gezellig plakken!

Wanneer je me gewoon op straat ziet lopen zie ik er (hoop ik) niet echt uit als een idioot... uiterlijk kan misleiden, ik ben dus zo iemand die het voor elkaar krijgt zijn hand met seconden lijm aan een tafel te plakken terwijl mijn vriendin niet thuis is.

(Ik laat even buiten beschouwing dat de telefoon ook geheel niet in mijn buurt was, flinke ravage)

enfin, mijn vrienden kunnen er ook wat van, en alhoewel ik 1000en verhalen hier over heb, komt hier een afscheidsverhaaltje van iets wat tijdens het afgelopen EK gebeurd is.

Ik heb eigenlijk altijd open huis, wat betekent dat mensen altijd in en uit kunnen lopen om wat te komen drinken of eten of watdanook, ik hou wel van een beetje gezelligheid, en daarbij drink ik dan minder, dus dat is ook een pluspunt.
Afgelopen EK, Nederland speelt tegen... eeerm... geen idee eigenlijk, ik geef geef fuck om voetbal, maar we wonnen met penalties.

De afspraak was dat een aantal vrienden/vriendinnen van mij gezellig bij mij de wedstrijd zouden komen kijken... top plan...

Ik was op tijd aan mijn eerste biertje begonnen (uurtje of 12 ) en toen rond 14:00, terwijl ik net door mijn eerste 6-pack heen was, belde een vriend van mij... laten we hem 'Jan-Diederik' noemen (dit kan je zien als pseudoniem, of bijvoorbeeld nickname (hint) ) .

Anyways, zijn vraag was of het mij gezellig leek wanneer hij en zijn vriendin bij mij kwamen eten. Op zich leek me dat heel gezellig, maar ik had net het weekend daarvoor mijn band op de barbeque gehad en me in een paar uur tijd door mijn afwas geworsteld, dus ik had het wel even gehad in de keuken.

Maar ik ben niet moeilijk en antwoordde dat dat me heel gezellig leek onder voorwaarde dat zij koken en afwassen. Was geen probleem en zo geschiedde.

Moest eerst nog met een andere vriend zijn nieuwe auto ophalen, en tussendoor nog een paar kleine versnaperingen gedronken, dus toen iedereen later bij mij thuis was kwam ik lekker op gang.

Eerst borrelen natuurlijk, en toen doken Jan-Diederik + Chick de keuken in.

Om Freek de Jonge te quoten: "Tot zover was er nog NIETS aan de hand"

Eten was heerlijk, kan niet anders zeggen Taco's met erg lekkere kledder er in. Iedereen nog een paar extra biertjes op. gezellig getafeld, en Jan-Diederik en Bass (ook een nick) geven aan dat zij de afwas wel even gaan doen.

(Hebben jullie ooit tijdens dronkenschap wel eens gehad dat iemand iets voorstelde wat een heel goed plan leek, maar toch ergens, ver, ver achterin je hoofd een klein alarmbelletje deed rinkelen ?)

Dit was zo'n moment voor mij.

Alweer: "Tot zover was er nog NIETS aan de hand"

Ik drink mijn biertje op, en zit een beetje te ouwehoeren met de chick van JD, en ik hoor na een tijdje een hoop gelach uit de keuken komen met op de achtergrond het geluid van bestek dat tegen mijn muren, deur, weetikveelwaar wordt aangeflikkerd.

"Toch even kijken" (bier was toch op, en met goeie moed loop ik richting keuken)

Op enige afstand van de wasbak staan JD en Bass aarzelend naar het water te kijken.

Ik kijk vragend naar hun, en geef aan dat ik er graag even langs wil om nog een biertje te pakkken.

"Nee, nee, je moet even opletten!!!"

Ik: "Eeeerm wat is er dan?"

"Nou het afwaswater is nogal fucking heet, en we hebben een fantastische oplossing gevonden"

Op dat moment zakt de moed mij in de schoenen, besluit ik nooit meer te drinken en de keuken te verlaten.

"Kijk!"

JD duikt naar voren richting wasbak, graait wanhopig in het bloedhete water, trekt er een mes uit en gooit het richting aanrecht.

Nou, dat valt mee denk ik, gozer verbrandt zijn poot een beetje, eigen domme schuld, ik heb ook koud water.

Bass krijgt een grote glimlach op zijn gezicht, en doet een pas richting mijn vriezer.

"Oh nee, he" is het eerste wat er door mijn hoofd gaat.

Maar voor de heren is het blijkbaar "oh ja hoor".

*Stel je het volgende in Matrix-bullet-time voor*

Bass grijp de deur van mijn vriezer, en rukt hem open. JD doet met uitgestrekte hand 2 passen richting vriezer.

Mijn mond vormt de woorden "NEEEE, FUCKWITS!"

JD steekt zijn hand in de vriezer, en binnen 1 seconden krijgt hij een heel verbaasd blik op zijn gezicht. Ik denk "ZO ziet het er dus uit wanneer iemand zijn eerste orgasme heeft".

"Ik zit vast!!!!!"

Ja fucking idioten, dat had ik je ook wel kunnen voorspellen!!!

Ik kijk naar JD, Ik kijk naar Bass... Ik ben niet boos, ik ben niet verdrietig, Ik ben heel teleurgesteld.

Rechts van me staat een halfvolle fles wijn. Ik krijg nog net het woord "Idiots" uit mijjn mond. Ik grijp de fles wijn, en ga terug naar de woonkamer alwaar ik de vriendin van JD meld dat haar vriend een idioot 1e klas is en de fles leegdrink voordat ze de keuken heeft bereikt om te zien wat er aan de hand was.

JD is met warm water gescheiden van mijn vriezer en heeft een flinke 2e graadsverbranding op zijn hand opgelopen.

Later op die avond kwamen er nog meer vrienden en hebben we waanzinnig hier om gelachen...

Wat een idioten. En dit is nog maar 1 van de vele verhalen

Oh.. om dit te scheiden van de "mijn leven verhalen" : Nee, niet geneukt.

[update] Grote brand in Veldhoven

CraZaay had ons via de nieuws-submit te melden:

Op industrieterrein 'De Run' in Veldhoven woedt op dit moment in een parketfabriek een grote brand. In een straal van meer dan 500 meter rondom de brand zijn hekken geplaatst om het publiek op afstand te houden. De brandweer heeft de brand gekwalificeerd als "code zeer grote brand". Of er slachtoffers zijn gevallen is nog niet bekend.

In verband met de hevige rookontwikkeling heeft de brandweer metingen verricht in Eindhoven om vast te stellen of het alarm afgekondigd moet worden om deuren en ramen te sluiten. Vooralsnog is hiervan geen sprake; door de wind blijft de zwarte rook niet hangen.

In verband met de wind wordt gevreesd dat de brand zich mogelijk uit zal breiden naar omliggende panden. Korpsen uit de omliggende gemeenten zijn uitgerukt om te assisteren bij de bluswerkzaamheden.

Water komt uit de hiervoor beschikbare aansluitingen in de grond en uit waterwagens van de brandweer. De brandweer uit Eindhoven is onderweg met vier kilometer slang om water te kunnen pompen uit rivier de Dommel om te voorzien in meer water.

Update 00:20
Het NOS Journaal meldt dat er geen gewonden zijn gevallen. De brand woedt bij en nog niet in de eerder genoemde parketfabriek. De brandweer probeert ervoor te zorgen dat de brand niet naar de fabriek overslaat.

Update 01:03
Inmiddels is het sein brand meester gegeven.


(© Foto: sonenbreugel.com)

270.000 Amsterdammers niet met vakantie

Icoon Binnenlands nieuwsDe Amsterdamse stadszender AT5 meldt dat ongeveer 270 duizend Amsterdammers deze zomer niet met vakantie gaan. Onderzoek wijst uit dat 37 procent van de inwoners van de hoofdstad gewoon thuisblijft, iets minder dan vorig jaar.

Het grootste deel van de thuisblijvers slaat de vakantie over vanwege werkverplichtingen. Ruim 55 duizend mensen zeggen noodgedwongen in Amsterdam te moeten blijven wegens geldgebrek.

Een kwart van de Amsterdammers die wél op vakantie gaan, zeggen dat ze in Nederland zullen blijven. Daarna zijn Frankrijk (zestien procent) en Spanje (zeven procent) het populairst.

Rome legt verkoop sterke drank aan banden

Icoon Buitenlands nieuwsHet gemeentebestuur van Rome heeft zaterdag de verkoop van sterke drank in flessen en blikjes tussen 22:00 uur en 06:00 uur verboden. Het verbod geldt tot 15 september en is bedoeld om een halt toe te roepen aan de overlast door dronken jongeren.

In de Italiaanse hoofdstad raken dronken jongeren regelmatig slaags met de politie. Vooral rond het 'Piazza die Campo dei Fiori' is de overlast van op straat alcohol drinkende jongeren groot.

Marine maakt granaat onschadelijk tijdens Vlootdagen

Icoon Binnenlands nieuwsWoordvoerder Bart Visser van de Koninklijke Marine meldt dat de marine vandaag, tijdens de Nationale Vlootdagen, daadwerkelijk in actie moest komen toen een zandzuiger voor de kust van Den Helder een explosief had opgezogen. Na de melding van het explosief, een granaat van drie kilo, voer een duikvaartuig van de marine er op uit.

Vervolgens heeft de duik- en demonteergroep de granaat aan boord van het marinevaartuig gehaald en het daar gedemonteerd en onschadelijk gemaakt. Bezoekers van de Nationale Vlootdagen hebben niets van het incident gemerkt. Overigens heeft het evenement vandaag op zijn tweede dag zo'n tachtigduizend bezoekers getrokken.

Boek: Jeroen Brouwers - Geheime Kamers

Voor de in 2000 verschenen roman Geheime Kamers ontving Jeroen Brouwers de Gouden Uil, de AKO Literatuurprijs 2001, de Multatuli-prijs en de Gouden Bladwijzer. Niet mis dus. Vier jaar na dato brengen we Geheime Kamers op FOK! weer even onder de aandacht, zijn de 488 pagina´s echt de moeite waard?



Titel: Geheime Kamers
Auteur: Jeroen Brouwers
Fysiek: Paperback
Pagina's: 488
Uitgever: Atlas
ISBN: 90 4500 2035
Prijs: ¤ 12,50

Geheime info gestolen uit Amerikaans lab

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsUit het Amerikaanse nucleaire onderzoeksinstituut in Los Alamos zijn twee diskettes met geheime informatie verdwenen. Een woordvoerder van het lab spreekt van een 'zeer ernstige' situatie, maar wilde niet zeggen wat er op de schijfjes staat.

De media speculeren dat het om informatie over lopende onderzoeksprojecten gaat. Volgens plaatselijke kranten is het al de derde keer binnen acht maanden dat er informatie uit het lab in New Mexico is gestolen. In de vorige gevallen werd gemeld dat er geen gevaar was voor de nationale veiligheid.
Laatste reviews en specials
review
Kingdom of the Planet of the Apes laat zien dat de franchise springlevend is
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1270
review
Erazer Beast X40
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
©FOK.nl e.a.