Euro 2004: Uitslagen Groep B

Vanavond werden de beslissende wedstrijden gespeeld in Groep B. Alle ploegen hadden vooraf nog kans om door te gaan naar de volgende ronde. Kroatië - Engeland eindigde in 2-4. Zwitserland - Frankrijk eindigde in 1-3. Hierdoor zijn Engeland en Frankrijk door naar de volgende ronde.

Kroatië kwam tegen Engeland al vrij snel op voorsprong. Niko Kovac wist in de 5e minuut uit de rebound de 1-0 binnen te schieten. Bij een overwinning zou Kroatië doorgaan naar de kwartfinale. Engeland kwam echter terug. In de 39e minuut was het Paul Scholes die de 1-1 binnen kopte en in de 44e minuut schoot Rooney van buiten de zestien mooi de 1-2 binnen.

Rooney scoorde in de 68e minuut nogmaals; 1-3. Kroatië wist door een goal van Tudor in de 73e minuut nog terug te komen tot 2-3. Voor zover Kroatië nog hoop had de wedstrijd toch nog te kunnen winnen, werd daar door Lampard in de 80e minuut een einde aan gemaakt: 2-4.

De andere wedstrijd in de groep was zoals gezegd tussen Zwitserland en Frankrijk. Frankrijk wist in de 20e minuut op een 0-1 voorsprong te komen. Uit een assist van Pires kopte Zidane binnen. Zwitserland, dat dit toernooi nog geen doelpunt had gemaakt, wist echter op 1-1 te komen. Uit een assist van Cabañas wist PSV'er Vonlanthen in de 26e minuut binnen te schieten. Door deze treffer is hij de jongste doelpuntenmaker ooit op een EK tot nu toe. Met zijn 18 jaar en vier maanden is Vonlanthen drie maanden jonger dan Rooney toen die vorige week tegen Zwitserland scoorde.

Frankrijk zorgde dat het geen puntverlies leed tegen Zwitserland, door in de tweede helft voor een overwinning te zorgen. Henry, die dit toernooi nog geen doelpunt had gemaakt, scoorde in de 77e minuut uit de assist van Saha de 1-2. In de 85e minuut maakte hij ook nog de 1-3.

In de volgende ronde neemt groepswinnaar Frankrijk het nu op tegen de nummer 2 van Groep A: Griekenland. Engeland speelt in de kwartfinale tegen Portugal, dat groepswinnaar werd in Groep A.