Italianen kunnen baan winnen

De Italiaanse supermarktketen Tigros komt met een wel hele merkwaardige actie. Klanten die voor tenminste dertig euro aan boodschappen uitgeven maken kans op een baan bij de keten. De winnaars worden volgens loting in oktober bekend gemaakt.

Tigros speelt hiermee slim in op de huidige marktsituatie en de klanten weten het wel te waarderen. "Voor iemand die zonder werk zit is het een waanzinnige mogelijkheid weer een nieuwe baan te vinden", laat één van de klanten weten. Ook degenen die al een baan hebben mogen meespelen, de gewonnen baan mag namelijk door de winnaars ook worden afgestaan aan vrienden of familie.

Inmiddels hebben al meer dan tienduizend klanten meegespeeld en mensen lopen nog altijd warm voor de actie. Voor Nederlanders die ook een gokje willen wagen is er alleen slecht nieuws, de kandidaat moet namelijk in Italië wonen en bovendien achttien jaar of ouder zijn. De winnaars die in oktober te horen krijgen dat ze de gelukkigen zijn, mogen in december al aanvangen met hun nieuwe baan.