Gabe Newell gaat naar Australië

Nee, FOK!games is geen blog van Gabe Newell geworden. Gabe Newell kennen jullie van Valve, makers van Half-Life en het recente Left 4 Dead. Nu zijn er nogal wat problemen met de community en Left 4 Dead 2: veel mensen vonden dat de sequel te vroeg kwam, en hadden dan ook een boycotgroep opgericht tegen de release van L4D2.

Nu had Valve recentelijk de leiders van de boycot-groep over laten vliegen naar Seattle om daar Left 4 Dead 2 te spelen. Deze waren uiteindelijk best wel te spreken over de game, tot tevredenheid van sommigen en grotere woede van diehard boycotters.

Tot zover het achtergrondverhaal. Nu is er een modder voor L4D die bezig is met een campaign, en hij stuurde voor de grap de onderstaande mail naar Valve:

Dus de man startte een fonds om Gabe Newell en Erik J over te laten vliegen naar Australië.


En welja, nog geen twee dagen later heeft hij niet alleen genoeg geld opgehaald, maar zelfs extra geld. Het overgebleven geld zal hij doneren aan Child's Play, het goede doel van Penny Arcade. De meter staat op 3000 dollar - een van de grotere donaties komt van Valve zelf, met het volgende bericht erbij:


This is Robin Walker, from Valve. The rest of us at Valve would sure appreciate a couple of days without Erik around, so thanks for organising this!

Quick question though: if I donated more, would you buy a one-way ticket for him?

Robin.