Verkrachten mag gewoon weer in Japanse Games

Japanners zijn rare jongens, dat mag duidelijk zijn. Erotische games zijn zeer gewild in Japan, en soms gaan die games behoorlijk ver. Het leek erop dat de zogenaamde 'Rape Games' even verbannen waren, maar al snel leek het om een misverstand te gaan, en inmiddels kunnen de Japanners gewoon weer verder met het produceren van games waar je een handje vol polygonen en textures kan verkrachten.

Het misverstand was ontstaan door Tokyo Broadcasting Systems. Er was een taboe gaande over Rape Games, en daarom besloot TBS een interview te doen met de Ethics Organization of Computer Software in Japan. TBS had de woorden verdraaid van de organisatie, en kwam daarom met een vertekend rapport waarin stond dat de EOCS halt toe zou roepen tot Rape Games.

Toen het nieuws naar buiten kwam bleek EOCS verrast te zijn, ze waren het niet eens met het rapport, en ze blijken -ondanks dat ze het walgelijk vinden- niet de intentie te hebben games waarin verkrachtingen voorkomen te verbieden. De Japanse productie van Rape Games kan dus gewoon door gaan.