Street Fighter IV in juli, Resident Evil 5 later dit jaar

Capcom brengt dit jaar veel grote titels uit, zoals bijvoorbeeld Resident Evil 5, Street Fighter IV en Bionic Commando. Tot nu toe zijn de eerste twee games al op de consoles verschenen, verschijnt de derde game binnenkort op de consoles en was het nog onduidelijk wanneer en of we PC-versies konden verwachten. Gelukkig hoeven de PC-gamers onder ons zich geen zorgen meer te maken, alle drie de games komen naar de PC en wel vanaf komende juli!

We beginnen juli met Street Fighter IV, welke naast de fantastische gameplay die de consoles krijgen ook enkele PC-specifieke verbeteringen. De game zal gebruik maken van Games for Windows Live voor de online mathmaking, wat inhoudt dat je naast voice-support ook achievements kunt verdienen! Daarnaast kun je de graphics uiteraard oppimpen tot resoluties waar consoles slechts van kunnen dromen, ondersteunt het spel zowel DirectX 9 als 10, zijn de games ook te spelen met keyboard en muis, werken de Madcatz Streetfighter Sticks perfect met de game, en is er de keuze uit drie post-processing filters om het spel er anders uit te laten zien. De filters zijn “watercolour,” “poster” en “brushstroke”, onderaan dit bericht staan drie screenshots met hoe dit eruit moet zien.

In juli kunnen we ook nog genieten van Bionic Commando, alleen hier zijn wat minder details over beschikbaar. Natuurlijk, de game zal hogere resoluties ondersteunen, configureerbare controls, DirectX 9 en 10 ondersteuning, maar het is nog onduidelijk of de game gebruik gaat maken van Games for Windows Live voor het online-gedeelte. Dat er online gespeeld kan worden is echter al wel bevestigd.

Resident Evil 5 kunnen we later in het jaar verwachten (helaas nog geen releasemaand beschikbaar), welke naast alle welbekende meuk ook ondersteuning zal bieden aan nVidia's nieuwe draadloze 3D-brillen waarmee het spel in écht 3D gespeeld kan worden!




Bovenaan het brushstroke-filter, midden is het poster-filter, onderaan het watercolour-filter.