Gratis klassieke Sierra-adventures online, gemixt met MMO

Een website genaamd Sarien.net heeft een interessant project opgezet. Op de website kan je gewoon in je browser een paar van de oude Sierra adventures spelen. Op dit moment zijn dat Space Quest, Police Quest en Leisure Suit Larry in al hun 8 kleurige tofheid. Maar het bijzondere is: terwijl je aan het spelen bent zie je ook alle andere spelers die de game spelen op dat moment. Het is de gewone klassieke adventure, maar dan net even wat anders.

In een verwoede poging mijn eerdere jeugd te herleven begon ik aan Space Quest. Vers uit de bezemkast gekomen, liep ik even wat rond. Daar kwam het bericht dat ik voetstappen hoorde aankomen. Wetend dat Vohaul's soldaten door het schip rondlopen wil ik snel de deur door maar helaas, ik word meteen neergeschoten. Oude adventures waren wat onvergefelijk. Nadat mijn levenloze lichaam de grond raakte, liep een andere speler op mijn lichaam af en typte "take clothes body".



Volgens de aboutpagina is er geen toestemming van Sierra/Activision/Blizzard maar hoopt de maker dat deze bedrijven deze ode aan de oude games online laten. Speel het dus nu het nog kan. Dat kan door hier te klikken.