Ubisoft 'morst' details over Assasin's Creed II

Ubisoft is weer eens bezig aan een groot project. Uiteraard gebeurt het wel eens dat er een detail over de game 'lekt' als voorzetje voor de hype. In het maandblad GameInformer zijn een aantal van deze 'gelekte' details aan het licht gebracht.

Zoals ook het geval was bij het eerste deel van Assassin's Creed zal de game gebaseerd zijn op historische gebeurtenissen. Interessanter, wellicht, is de grote hoeveelheid van Da Vinci-achtige gadgets die beloofd zijn voor deze game. Denk bijvoorbeeld aan de beroemde vliegmachine van Da Vinci:

"Among many of da Vinci's inventions that will feature in the game is his legendary flying machine, which is perhaps more of a glider than anything else, as he'll be kept aloft with warm air currents rising off Ezio's allies during a particular mission."

Hoewel Altaïr in het eerste deel als meester-assassin wél in staat was 10 man tegelijkertijd te doden met een werpsterretje, kon hij een beetje water niet overleven. In Venetië, waar het tweede deel zal plaats vinden, zal een heus kanalensysteem zijn en dit maal zal de held wél in het bezit zijn van zijn zwemdiploma.

Maar er is meer. Ubisoft laat weten dat er dit maal meer vijanden zijn en dat deze naarmate de game vordert zelf ook vaardiger worden. Denk dus maar niet dat jij de enige persoon zal zijn die met parkour-moves over de daken van Venetië rent.

Er zal veel veranderd worden aan de personages en de omgeving ten opzichte van het eerste deel. Ga er bijvoorbeeld maar niet van uit dat de hoofdpersonage altijd een zwaard op zak heeft. Het zal in het tweede deel dus belangrijker worden te improviseren bij een conflict. Je zal de vijand dus met de blote hand moeten vloeren, een manier vinden om zijn wapens te ontnemen, of gewoon hard weg rennen. In het tweede deel zal het belangrijk subtiel te werk te gaan en niet de aandacht te trekken van de wachters. Ook zijn er nieuwe manieren bij gekomen om te voorkomen dat de aandacht op je gevestigd wordt.

"Tearing down posters, taking out witnesses or paying them off were all mentioned as viable ways to keep the heat off you."

Eerder was er al een teaser uitgekomen: