BioShock krijgt vanaf 20 november nieuwe content

Er was al een tijdje bekend dat de PlayStation 3-versie van de shooter BioShock exclusieve downloadbare content zou krijgen die de levensduur van de game zou verlengen. 2K games heeft bekend gemaakt wat je van deze add-on kunt verwachten, wanneer hij uitkomt en wat voor gat hij in je portemonnee zal gaan slaan.

De add-on zal zich gaan afspelen buiten de verhaallijn van de game zelf. Je krijgt drie nieuwe challenge rooms voorgeschoteld waar je je doorheen mag worstelen. In de eerste zit een Little Sister vast in een reuzenrad ergens in Rapture. Het is aan de speler om de stroom weer aan de praat te krijgen en de Little Sister te redden. In de tweede room moet je proberen een Big Daddy te verslaan, maar dan zonder lekker veel vuurwapens. Het enige wat je krijgt zijn een paar basisbenodigdheden en je gezond verstand. De laatste room belooft de moeilijkste in heel Rapture te worden. Je zult door acht kamers moeten lopen vol met Big Daddies, Splicers en meer van dat soort vervelende vijanden. Het doel is om de Little Sisters aan het einde te bevrijden.

Door het goed doorspelen van de add-on zijn ook nieuwe Trophies te verdienen. Deze haal je door slim en innovatief te werk te gaan (aldus 2K). De nieuwe content is vanaf 20 november te downloaden vanaf het PlayStation netwerk voor de prijs van €7,99.