Componist eist $1,5 miljoen van EA voor schenden copyrights

Het blijft een makkelijke manier om geld te verdienen als je copyrights hebt die geschonden worden. Kijk of er de mogelijkheid is dat het vaker gebeurt en zo ja, wacht een paar jaar en span dan een rechtszaak aan. Dat begreep ook componist Gerald Willis. Hij had namelijk sinds 1990 copyright op het lied ‘Win with the Rebels’, dat hij geschreven had voor de universiteit van Nevada.

In 2006 begon Electronic Arts met het ontwikkelen van sportgames rond de universiteiten in Amerika, zoals NCAA Football, NCAA Baseball en NCAA March Madness. Inmiddels heeft het bedrijf tien games uitgegeven die draaien om de in Amerika enorm populaire universiteitscompetities en dus vond meneer Willis het tijd om te incasseren. Hij eist $150.000 per schending, een totaalbedrag dus van $1,5 miljoen.

De advocaat van Willis heeft alle vertrouwen in de zaak. De wet is erg duidelijk in dit soort situaties en hij denkt dat de rechter dat ook zal inzien. In zijn optiek is het nummer erg goed als het gespeeld wordt door de UNLV-band en is dat ook waar het voor is geschreven. Willis had nooit de bedoeling om het nummer commercieel uit te buiten.