The Sims 3 details uitgelekt

Een paar dagen terug wisten we jullie hier nog te melden dat de eerste details van The Sims 3 op 19 maart bekend zouden worden gemaakt. Nu heeft het tijdschrift Games For Windows hun cover bekend gemaakt met inderdaad, The Sims 3. Ook wisten ze, waarschijnlijk om de verkopen te stimuleren, een aantal details los te laten, waaronder het grootste verschil met The Sims 2: Een open wereld.

In The Sims was je altijd eigenlijk een eigenheimer op je kleine stukje land. Je had je huisje, je buren kwamen langs, maar nooit had je echt het gevoel dat je in een stad of dorp woonde. Daar komt nu verandering in, want je ziet altijd de hele wereld om je heen, je kunt overal zonder horten of stoten naartoe, overal gebeurt wel iets, kortom de stad leeft.

Hieronder de cover van het blad, het beeld is een in-game screen van hoe de nieuwe Sims wereld eruit komt te zien.



Diamant, bakt droog en krokant...

Ook zijn de blaas en slaap (en al die andere) meters vervangen voor wat subtielere stemmingen, waardoor je je niet meer primitief met alleen maar eten, slapen, drinken, werken, spelen hoeft bezig te houden, maar de kans krijgt om de nieuwe wereld te verkennen. Een echt leven er op na te houden (virtueel dan).

Verder zijn er nog heel veel grote en kleine aanpassingen die het spel echt nieuw moeten maken. Een nieuw systeem om je sims mee te ontwerpen, nieuwe besturing, maar nergens gaan ze nog dieper op in.

Het grote wachten is dus op 19 maart, wanneer EA belooft veel nieuwe details prijs te gaan geven.